Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen historiasta kertova kirjasarja saa viidennen osan

Tampereen historiaa käsittelevä tutkimus täydentyy viidennellä osalla. Kaupunginhallitus hyväksyi 11. kesäkuuta sopimuksen tutkimuksen ja julkaisun tekemisestä kaupungin ja Tampereen yliopiston yhteistyönä.

Väinö Voionmaa kirjoitti yli sata vuotta sitten ensimmäisen Tampereen historian, jossa kuvattiin uudenlaisen teollisen yhteiskunnan syntyä. 1980-luvulla valmistui neliosainen uusi Tampereen historia, jonka kirjoittivat apulaisprofessori Raimo Ranta, akateemikko Eino Jutikkala ja professori Viljo Rasila Se kuvaa teollisen yhteiskunnan vakiintumisen ja modernin Tampereen kehittymisen.

Uusi osa kattaa kaupungin historian 1980-luvulta nykypäivään. Historian kohteena on Tampereen kaupunki nykyisine kuntarajoineen ja hallintoelimineen sekä alueen talous- ja yhteiskuntaelämä.

Hankkeen kustannusarvio on 550 000 euroa ja se jakaantuu vuosille 2019–2022. Hanke rahoitetaan kaupungin talousarvion sisäisin määrärahasiirroin.