Se on kiikun kaakun, päästäänkö Laukontorilla juhannussaunaan

Laukontorin Saunaravintola Kuuman avauspäivämäärä on vielä auki. Kuuman yksi yrittäjistä Ville Iivonen arvelee, että juhannus tulee ehkä liian pian. Marjo Rämö

Marjo Rämö

Laukontorin uudessa Saunaravintola Kuumassa saunotaan uikkarit päällä yhteissaunoissa. Alasti saunominen ei ole sallittua.

Saunayrittäjä Ville Iivonen kertoo, että käsitys yleisistä saunoista on muuttumassa Suomessa. Iivonen on yksi omistajista Lumo Laukontori Oy:ssä, joka pyörittää Saunaravintola Kuuman käytännön toimintaa.

– Yhteissaunat tukevat ajatusta yhteisöllisyydestä.

Myös saunojien ikähaitari on venynyt, kun yhä nuoremmat ovat löytäneet yleiset saunat. Iivonen arvelee nuorentumisen johtuvan terveyshakuisuudesta.

– Hyvinvoinnin korostaminen on globaali trendi, johon myös saunominen sopii. Saunomisella on merkittäviä terveysvaikutuksia, joita veteen pulahtaminen vielä lisää, Iivonen kertoo.

on vielä arvoitus, sillä osa viimeistelytöistä on kesken.

– Juhannussauna olisi kiva, mutten tiedä, valmistuuko rakennus ihan siihen mennessä. Luotan silti siihen, että paikka saadaan auki vielä kesäkuun puolella, Iivonen toteaa.

Ravintola sijoittuu rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen eli katutasoon. Samassa kerroksessa ovat myös saunat ja iso terassi. Toisessa kerroksessa on iso terassi, joka on tarkoitettu pidempään hengailuun ja viipymiseen. Sinne on tulossa muun muassa riippukeinuja ja oleskeluun tarkoitettuja istuimia.

Saunoista toinen on puulämmitteinen, ja puut laitetaan pesään terassilta käsin.

– Kiuas on kertalämmitteinen eli tarkoitus on, että se lämmitetään kerralla kuumaksi.

Toinen sauna on modernisoitu savusauna, jossa poltetaan ensin pieni pesällinen puita savutunnelman vuoksi. Sitten paikat pestään, ja lämpöä ylläpidetään sähkökiukaan avulla.

– Kiukaissa on mietitty Laukontorin lähellä asuvia ja sitä, että rakennus sijaitsee aivan ydinkeskustassa.

Saunayhtiöt

Saunaravintola Kuuman käytännön toimintaa pyörittää Lumo Laukontori Oy. Sen omistajia ovat Ville Iivonen, toimitusjohtaja Pasi Rautanen, Jukka-Pekka Pajunen, Nordia Management Oy ja tunnettu tv-kokki Sara La Fountain.

Saunakonsepti on peräisin Sauna Finlandia Holding -yhtiöltä, jonka omistavat Ville Iivonen, Petteri Tuominen ja Pasi Rautanen.

Saunaravintolarakennuksen omistaa Tampereen kaupungin omistama Tampereen Palvelukiinteistöt Oy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Onko Rodeosta jo tehty kaupat? – Legendaarinen tamperelainen yökerho lupaa omistajauutisia mahdollisesti jo juhannuksen jälkeen
 2. Tampereen terveysasemat pitävät ovet auki tänä kesänä – vain yksi suljetaan heinäkuuksi
 3. Tampereen kaupunki muistuttaa: nyt on hyvä aika hävittää tämä puutarhan tuholainen
 4. Nakkifakiiri avaa ovensa perjantaina – Avauspäivän lupaus: "Jokaiseen nakkimukiin livautetaan yksi ylimääräinen..."
 5. Rattijuoppo kaahasi Kangasalla 131 km/h – tiellä kuudenkympin rajoitus
 6. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 7. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 8. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 9. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 10. Viikinsaaren kesäteatterin ensi-ilta striimataan ikäihmisille – esityksen voi nähdä kuvapuhelimella tai palvelutaloissa
 11. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 12. Aikakoneen Sani odottaa jo syksyä
 13. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 14. Nyt siihen saatiin varmuus: TPV:n harjoitusotteluun Ratinaan saadaan ottaa myös yleisöä – Vierasfanien tosin on suositeltava jäädä kotiin
 15. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.