Kultainen Humala-palkittu on nyt selvillä – Palkinto menee Ravintola Tuopille

Kultainen Humala-palkinto menee tänä vuonna Ravintola Tuopille. JOHANNAERJONSALO

Pekka Ruissalo

Vuoden 2018 Kultainen Humala -kunniamaininnan saaja on nyt selvillä. Se on Ravintola Tuoppi Pyynikintorin laidalla Tampereella. Tämän kuudettatoista kertaa jaettavan kunniamaininnan myöntävät tamperelaiset olutseurat Hämeen Tummat ja Vaaleat sekä Salhojankadun Olutseura ry.

Vuonna 1964 avattu Tuoppi on Tampereen vanhin olutravintola. Viitisen vuotta sitten ravintolaan tehtiin perusteellinen remontti. Olutseuralaiset ovat panneet ilolla merkille, että muutos johdatti kohti mainiota valikoimaa joka on pysynyt ja parantunut.

Tuoppi on tuonut asiakkaidensa iloksi hyvin valikoidun olutkattauksen. Erittäin asiantunteva sekä iloinen palvelu ja hyvin selkeä hinnasto helpottaa oluen ystävän aina niin haasteellista valintaa. Parikymmentä hanaa ja laaja pullovalikoima, siinä riittää valittavaa. Ja juomia on mukava nauttia valoisassa ja mukavasti sisustetussa tilassa.

Olutkulttuurin kasvusta kertoo se, että S-ryhmään kuuluva Ravintola Tuoppi on ensimmäinen ison ketjun ravintola joka on yltänyt olutseurojen jakamaan Kultaiseen Humalaan.

Tamperelaiset olutseurat Hämeen Tummat ja Vaaleat sekä Salhojankadun Olutseura ry edustavat pirkanmaalaisia olutharrastajia ja vaalivat paikallista olutkulttuuria. Olutseuroilla on yhteys muihin alan järjestöihin, erityisesti oluenkuluttajien valtakunnalliseen etujärjestöön Olutliittoon, joka edustaa Suomea Euroopan Oluenkuluttajien Liitossa (EBCU)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Onko Rodeosta jo tehty kaupat? – Legendaarinen tamperelainen yökerho lupaa omistajauutisia mahdollisesti jo juhannuksen jälkeen
 2. Tampereen terveysasemat pitävät ovet auki tänä kesänä – vain yksi suljetaan heinäkuuksi
 3. Tampereen kaupunki muistuttaa: nyt on hyvä aika hävittää tämä puutarhan tuholainen
 4. Nakkifakiiri avaa ovensa perjantaina – Avauspäivän lupaus: "Jokaiseen nakkimukiin livautetaan yksi ylimääräinen..."
 5. Rattijuoppo kaahasi Kangasalla 131 km/h – tiellä kuudenkympin rajoitus
 6. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 7. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 8. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 9. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 10. Viikinsaaren kesäteatterin ensi-ilta striimataan ikäihmisille – esityksen voi nähdä kuvapuhelimella tai palvelutaloissa
 11. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 12. Aikakoneen Sani odottaa jo syksyä
 13. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 14. Nyt siihen saatiin varmuus: TPV:n harjoitusotteluun Ratinaan saadaan ottaa myös yleisöä – Vierasfanien tosin on suositeltava jäädä kotiin
 15. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.