Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on Paras Tamperelainen Kahvila 2018! – Pyynikin munkkikahvila otti jälleen omansa

PTK2018 Tamperelainen klassikko palkittiin parhaana toisena vuotena peräkkäin

Jos Kaupunkilehti Tamperelaisen ravintolaäänestyksen voittaja oli tuttu tapaus, samaa voi sanoa myös kahvilasarjan voittajasta. Sen voitto menee tänäkin vuonna Pyynikin näkötornin kahvilalle. Äänestyksessä toiseksi sijoittui Satakunnankadun Amurin Helmi ja kolmanneksi Hämeenkadun Pellas Cafe.

Näkötornin kahvilan yrittäjäpariskunta Jaro ja Karkki Suoste ovat tulokseen tietysti tyytyväisiä.

– Palkinnot tuntuvat aina mukavilta. Palkitseminen on myös aina merkki siitä, että työ on onnistunut hyvin, Suosteet sanovat.

Asiakkaita kahvilassa käy 150 – 200 000 vuodessa. Vetonaulojen osalta ei tarvitse vetää kaniinia hatusta: perinteinen konsepti on se, mitä Pyynikin korkeuksista tullaan hakemaan.

– Kaikki lähtee henkilökunnasta ja asiakaspalvelusta. Sitten on miljöön ainutlaatuisuus ja tuoreet, laadukkaat tuotteet, Jaro Suoste tiivistää menestyksen avaimet.

Kahvila on auki vuoden jokaisena päivänä. Juhannusaattona ja jouluaattona ovi sulkeutuu kello 15, muuten ollaan auki kello 20 ja kesäisin kello 21 asti. Toisen polven yrittäjä on oppinut asian vanhemmiltaan, joilta yritystoiminta sittemmin pojalle siirtyi.

– Vanhemmat tähdensivät sitä, että on olennaista että ihmiset tietävät että kahvila on käytännössä aina auki, Jaro Suoste sanoo.

Karkki Suoste on tullut mukaan kuvioihin muutama vuosi sitten. Karkki ei ole naisen ristimänimi, mutta on ottanut sen käyttöönsä koska sillä nimellä häntä on kutsuttu käytännössä lapsesta asti. Pariskunnan rakkautta kuvastaa se, että karkki – siis fyysinen karamelli – on tatuoitu Jaro Suosteen kyynärtaipeeseen kolme vuotta sitten.

Rakkaus kytkeytyy asiana myös kahvilan toimintaan. Suosteiden mukaan hyvä meininki myös maistuu: munkit ovat antaumuksella ja huolella valmistettuja.

– Työntekijöiden hyvinvointi ja hyvä työilmapiiri on meille todella tärkeä asia. Jos vaikkapa tarvitsee tuurata sairastapausta, aina löytyy paikkaaja tilalle.

Entä jatkossa? Pyynikkiä ei voi fyysisesti siirtää muille paikkakunnille, mutta konseptin suhteen jotain ajatuksia kuitenkin on. Pyynikin näkötornin kahvilalla on toimipiste myös Keskustorilla: se sijoittui kahvilaäänestyksessä sijalle 15.

– Olisi kiva kokeilla, miten tuoteajatus uppoaisi jollain muulla paikkakunnalla, Jaro Suoste visioi.

Toki on niinkin, että paikka on jo asettunut vuosikymmenten aikana osaksi maisemaa. Haastattelun aikana useampi nuori urheilija juoksee Pyynikin portaita ylös näkötornille.

– Siinäkin on yksi tamperelainen tapa. Muutaman kerran ylös ja alas ja sitten meille munkille palkinnoksi, Jaro Suoste naurahtaa.