Tähän paikkaan ei kerta kaikkiaan saada sähköä – Jätskikioski joutuu lähtemään!

KIOSKI Kaupungilla sattui nolo kömmähdys. Kilpailutuksessa oli mukana kioskin paikka, johon ei saatukaan sähköä!

Helteitä on tullut ja mennyt, mutta Työnpuiston jäätelökioskin luukku on pysynyt visusti kiinni. Suljettu kioski on kiinnittänyt ohikulkijoiden huomion, sillä Tampellan vanhan tehtaan editse kulkee päivittäin paljon väkeä.

Haamukioskin taustalla on Tampereen kaupungin kömmähdys. Kioskiin ei ole saatu sähköä.

Tampereen kaupunki kilpailutti jäätelökioskien paikat vuodenvaihteessa, ja Työnpuisto oli yksi kohteista. Kilpailutuksen aikana kaupungilla oli sellainen ennakkokäsitys, että Työnpuistoon saadaan sähkö.

– Kaikki mahdollisuudet on nyt käyty läpi, eikä sähköä saada sinne koko kesänä. Edellisen kerran asiaa tutkittiin tämän viikon alussa, tilapäällikkö Niko Suoniemi kertoo.

Sähkö saataisiin toki kioskiin, mutta se maksaisi liikaa.

Kioskin yrittäjä Rosa Vekkeli on pettynyt tilanteeseen, sillä hän oli varautunut avaamaan kioskin jo toukokuun alussa eli silloin, kun kioski tuotiin puistoon.

– Tilanne on todella harmillinen. En voinut mitenkään kuvitella, että kaupunki pistää kilpailutukseen mukaan sellaisen paikan, johon ei saadakaan sähköä.

Kioskista on tullut hänelle tähän mennessä vain kuluja.

– Ehdin hankkia sinne kassakoneen ja maksupäätteen. Vakuutuksetkin juoksevat, Vekkeli laskeskelee pikaisesti.

Kilpailutuksessa oli mukana kaikkiaan 18 jäätelökioskipaikkaa. Osaan paikoista ei tullut lainkaan tarjouksia. Työnpuistossa sijaitseva kioskirakennus olisi mahdollista siirtää tällaiselle jämäpaikalle.

– Kesä on jo aika pitkällä eli en välttämättä ole kiinnostunut korvaavasta paikasta. Minua kiinnosti kokeilla Työnpuistoa, sillä se oli uusi jäätelökioskin paikka. Puiston kautta menee paljon ohikulkijoita esimerkiksi Vapriikkiin. Ja maisematkin ovat varsin mukavat.

Kioskirakennus on Froneri Finland Oy:n omistama. Yhtiö hakee todennäköisesti tyhjän panttina seisovan kioskin pois nyt, kun toivo sähkön saamisesta on menetetty.

Vekkelillä on kaksi muuta jäätelökioskia Tampereella, toinen Keskustorilla ja toinen Vuolteentorilla.

– Olin ehtinyt rekrytoida väkeä kolmeen kioskiin. Työvuorot järjesteltiin uusiksi, mikä merkitsi sitä, että työtunnit vähenivät. Eihän se ollut kiva asia kesätyöntekijöiden kannalta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut