Tässä on Paras Tamperelainen Lounaspaikka 2018! – 4 Vuodenaikaa otti omansa jo viidettä kertaa peräkkäin

PTL2018 Ruuan on oltava hyvää, palvelun reipasta ja miljöön viihtyisä, sanoo ravintoloitsija Yoni Ichtertz.

Laadukasta ruokaa edullisesti ja nopeasti. Tämä on 4 Vuodenaikaa-ravintolan ravintolapäällikkö Yoni Ichtertzin mukaan menestyksen salaisuus. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Seuraavan jutun voisi kirjoittaa vaikka copypaste-metodilla aiemman vuoden juttuun pohjautuen. Kyseessä on tietenkin Paras Tamperelainen Lounaspaikka -äänestyksen voittajajuttu, joka kertoo – jälleen kerran – Kauppahallin 4 Vuodenaikaa -ravintolasta. Äänestyksen voitto oli ravintolalle jo viides peräkkäinen. Huonosti ei mennyt myöskään ravintolan Pyynikki-versiolla, joka sijoittui äänestyksessä kuudenneksi.

– Se on kova juttu. Pyynikki on toiminut vasta muutaman vuoden. Äänestystuloksesta olen tietenkin onnellinen, sanoo ravintoloitsija Yoni Ichtertz

Ravintolan lisäksi tällä kertaa kärkikolmikkoon mahtuivat Purebite sekä Teiskontien Neste K, joka on pyrkinyt profiloitumaan laadukkaalla lounaalla. Nuo kaksi ravintolaa ovat uudempia tulokkaita, 4 Vuodenaikaa taas Tampereella pitkäaikainen ja tuttu brändi. Tuo pitkäaikaisuus on Ichtertzin mukaan se menestyksen salaisuus.

– Ravintolabisnes on sillä tapaa kilpailtua, että puhutaan 3–4 vuoden kipurajasta. Tuo tarkoittaa sitä, että mikäli ravintola selviytyy tuon ajan yli, sen jälkeen on jo tasaisempaa, Ichtertz naurahtaa.

Ravintoloitsija on laittanut merkille, että Tampereelle on muutaman viime vuoden aikana tullut suorastaan kasapäin uusia, laadukkaita ravintoloita.

– Se on aivan loistava asia. Asiakkaan näkökulmasta nyt eletään hyvää aikaa. 4 Vuodenaikaa aloitti aikoinaan hyvään aikaan, sillä nyt esille nouseminen olisi paljon vaikeampaa kun kilpailu on kovempaa, Ichtertz arvioi.

Ichtertz aloitti työt Tampereella tammikuussa 2005. Sen jälkeen 4 Vuodenaikaa on kehittynyt brändiksi, joka tarkoittaa asiakkaalle toimivaa hinta-laatu -suhdetta sekä hyvää ja hyvin valmistettua lounasta.

– Jotta homma toimii, tarvitsemme tietyn asiakasmäärän joka päivä. Se tarkoittaa sitä, ettei hinta saa pelottaa asiakasta pois. Se tarkoittaa myös sitä, että asiakas pitää saada sitoutumaan, Ichtertz kuvailee.

Sitten on huomioitava myös se, että lounastauko on lyhyt ja asiakkaalla on usein kiire. Samaten on Ichtertzin mukaanhuomioitava se, että kaikki ravintolat tekevät lähtökohtaisesti hyvää ruokaa: silloin se ei voi olla myöskään kilpailutekijä.

– Ruuan on oltava hyvää, palvelun reipasta ja miljöön viihtyisä. Ne ratkaisevat.

Paras Tamperelainen Lounaspaikka 2018

1. 4 Vuodenaikaa, Kauppahalli 7,1%

2. Purebite 5,4%

3. Neste K Teiskontie 5,2%

4. Nanda Devi 4,7%

5. Bistro Venla 4,3%

6. 4 Vuodenaikaa, Pyynikki 3,0%

7. Ullan Grilli 2,9%

8. Ohana Grille 2,7%

9. Malabadi 2,4%

10. Sokos Herkku 2,4%

11. Pikkubistro Kattila 2,3%

12. Kauppahallin Pyörykkäbaari 2,2%

13. Tuhto 2,1%

14. Ikea, Lahdesjärvi 1,8%

15. Tapolan koju, Harjuntausta 1,6%

16. Wanha Tappi 1,6%

17. Ohranjyvä 1,6%

18. Gopal, Rongankatu 1,5%

19. Edun Herkkukeidas 1,5%

20. Tapolan koju, Tammelantori 1,4%

(äänestyksessä sai valita kolme suosikkiaan, äänestäjiä oli yhteensä 2379) Äänestyksen teknisestä toteutuksesta vastasi Tietoykkönen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tampereella aloittaa 2 150 uutta ekaluokkalaista – koulutyö alkaa yhteensä 18 200 oppilaalla
 2. Poliisi tutkii Toijalan vesiskootterionnettomuutta – epäilee kuljettajia törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, myös vesijetit luovuttanutta epäillään rikoksesta
 3. Sisä-Suomen poliisin tilastot kertovat: huumausainerikollisuuden määrä kasvoi tuntuvasti alkuvuoden aikana
 4. Hämeenkadulta kaadetuista lehmuksista tuli hittituote uudessa muodossa – "Myös kotiseuturakkaus, yllätyksellisyys ja ekologisuus puhuttelevat"
 5. Katuruokatori Street Food Fiesta on tulossa Hämeenpuistoon – "Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa kansainvälisten kojujen määrään"
 6. Pirkanmaalla kaahailtiin maanantaina tuntuvia ylinopeuksia: 155 km/h mittarissa Kaukajärvellä, 170 km/h puolestaan Pirkkalassa
 7. Naisia kiusataan netissä ulkonäöstä, miehiä liikunnasta – "Henkilöitynyttä ja raakaa"
 8. Hämeensillan ajoradan kiveystyöt valmistuivat – seuraavaksi tehdään reunat
 9. Ovi käy jalkapallo-Ilveksessä: Yusif Moussa siirtyy Israelin pääsarjaan – "Ulkomaan hankinta on vaikea toteuttaa"
 10. Asuntosijoittajalle entistä paremmat vuokratuotot Tampereella – keskusta jää jälkeen kakkos- ja kolmosalueista
 11. Tänään rapsahti rahaa monen tilille verottajalta – mitä jos et saanutkaan, vaikka piti?
 12. Tampereen yliopiston tutkimus: Gluteeniton ruokavalio ei täysin palauta keliaakikolla suoliston normaalia toimintaa
 13. Maatilan lämpökeskus tuhoutui tulipalossa Mänttä-Vilppulassa
 14. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 15. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Koronavuoden Nysse-erikoisuus: talviliikenne alkaa kahtena eri päivänä ja päättyy jo vuodenvaihteessa – Näin bussilinjat muuttuvat, lakkautuksiakin tulossa
 2. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 3. Heikki Heinonen selvitti tuulen suunnatkin, kun tuorein vihje Raisa Räisäsen katoamisesta tuli tietoon liittyen Tampereen Hervantajärveen – "Koira haukkui ja veti rantaa kohti..."
 4. Rodeon myynti on edennyt loppusuoralle – Finlaysonin tilasta kamppailee kaksi yritystä
 5. Hämeenkadulta kaadetuista lehmuksista tuli hittituote uudessa muodossa – "Myös kotiseuturakkaus, yllätyksellisyys ja ekologisuus puhuttelevat"
 6. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi pääministeri Sanna Marinin menneen naimisiin jalkapalloilijan kanssa: nyt vanha TPV-valmentaja kertoo, millainen pelimies Markus Räikkönen oli – "Hän oli tärkeä pelaaja"
 7. Kangasalan puuhamies Jussi Haavisto tuo nyt olympiasoihdun Tampereelle – mutta miten Brother Christmas liittyy asiaan?
 8. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 9. Tampereen Seremoniamestari vaihtaa työpaikkaa – Uusi työllistäjä löytyy Hiedanrannasta
 10. Katuruokatori Street Food Fiesta on tulossa Hämeenpuistoon – "Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa kansainvälisten kojujen määrään"
 11. Ratikka palaa tällä viikolla Hervantaan – Näin jatketaan: syksyllä alkavat tyyppikokeet ja ratikka pääsee asematunneliin saakka
 12. Poliisi pysäytti perjantai-iltana Tampereella henkilöauton, jonka kuljettajaa oli syytä epäillä päihtyneenä ajamisesta – lopulta ratin takaa löytyi mies, jonka kansallisuudesta tai henkilöllisyydestä ei ole mitään käsitystä
 13. TPV:n kanssa Suomen-mestaruuden 1990-luvulla voittanut Miika Juntunen sai töitä – yrittää nostaa KPV:ta suosta, rekrytointi sai osakseen valtavan julkisen hämmennyksen
 14. Tämä nainen järjestää nyt Tampereelle Tissiflashmobia – "Rinnat eivät ole sukuelimet", huomauttaa Päivi Kokkonen
 15. Lukijalta: Miksi vuokrat nousevat?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.