"Juice ja Alatalo olivat riittävän erilaisia ihmisiä tullakseen toimeen"

KULTTUURI Vuoden lopussa julkaistavan leffan näyttelijöitä kuuluisat esikuvat jännittivätkin elokuvan keskeistä näyttelijäkaartia.

Pekka Strang, Antti Tuomas Heikkinen ja Riku Nieminen nähdään Juice-elokuvan avainrooleissa: Harri Rinteenä, Mikko Alatalona ja Juice Leskisenä. Anna Salmisalo

Pekka Ruissalo

Näyttelijä Riku Niemisen muuntautumiskyky tiedetään, ja sitä on vaadittu myös suurelta osin Tampereella kuvattavan Juice-elokuvan tuotannossa. Miehen paino on ollut vuoden aikana 68 kiloa ja nyt taas yli 90 kiloa.

– Alkuvuodesta kuvattiin Juicen nuoruuteen liittyviä kohtauksia, jolloin mies oli hyvin laiha. Siitä sitten lähdin kasvattamaan massaa, kymmenessä viikossa tuli 26 kiloa lisää, Nieminen kertoo.

Erittäin hyväkuntoisen näyttelijän ja reaalielämän Juicen suurin eroavaisuus löytyy juuri tästä.

– Juice ajatteli vähän sillä lailla, että hänen kroppansa on kaiken tiellä. Siitä syystä hän suhtautui siihen välinpitämättömästi, Nieminen vertaa.

Rumpali-Nieminen poimii Juicen parhaimman osaamisen nopeasti.

– Tekstin rytmittäminen on aivan uskomatonta. Se teki Juicesta Juicen.

Leskisen huonotkin vaiheet ovat näyttelijälle hyvin tiedossa.

– Varmasti yksi syy oli sekin, että Juice ajautui helposti seuraan joka ei ollut kenties hänelle parasta mahdollista, Nieminen pohtii.

Elokuva ei näyttelijän mukaan etene ajallisesti aivan taiteilija Leskisen elämän viimeisiin vuosiin. Nuoruusvuosia, Tampereelle-muuttoa sekä aikaa Mikko Alatalon ja Harri Rinteen kanssa kuvataan tarkasti. Rinteenä elokuvassa nähdään monista tuotannoista tuttu Pekka Strang Rinteen ja Leskisen ristiriidat muistetaan hyvin, ja niitä leffakaan ei ehkä voi välttää.

– Juonesta en voi kertoa mitään, mutta odottaa saattaa että hahmojen välillä myös kipinät lentävät. Näkisin asian myös sillä tapaa, että kolmikon välisessä yhteistyössä se oli myös hyvin olennaista. Välissä oli sitten Alatalo ja sitten oli nämä kaksi hyvin verbaalisesti lahjakasta, voimakastahtoista kaveria, Strang analysoi.

Strang ei ole tavannut nykyisin Virossa asuvaa Harri Rinnettä. Mikko Alataloa esittävä Antti Tuomas Heikkinen on tavannut Alatalon kertaalleen.

– Kun minut valittiin rooliin, kieltämättä vähän jännitti että mitenköhän tuo tehdään. Alatalon tapaaminen auttoi paljon. Hän kannusti, että tee vaan sellainen rooli kun olet ajatellut.

Harri Rinteen ja Juice Leskisen välit eivät tietyn vaiheen jälkeen koskaan palanneet ennalleen. Alatalo ja Leskinen sen sijaan olivat kavereita loppuun asti. Miksi?

– Ensimmäisenä tulevat mieleen huumorintaju ja kunnioitus. Miehet olivat keskenään riittävän erilaisia tullakseen toimeen, Heikkinen pohtii.

Juice-elokuva

Elokuvan kuvaukset alkoivat maaliskuussa Tampereella, lisäksi elokuvaa on kuvattu Savossa.

Elokuva tulee ensi-iltaan 25. joulukuuta. Tuotannosta vastaa Yellow Film & TV.

Elokuvan ohjaa Teppo Airaksinen ja tuottaa Marko Talli.

Pääosassa Juice Leskisenä nähdään Riku Nieminen. Mikko Alataloa esittää Antti Tuomas Heikkinen ja Harri Rinnettä Pekka Strang. 11-vuotiaana Juice Leskisenä nähdään savolainen Silmu Ståhlberg.

Juice Leskisen kuolemasta tulee tämän vuoden marraskuussa kaksitoista vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tätä taloa tehdään jo, vaikka tontilla ei näy mitään – Härmälään kohoaa puukerrostalo, jonka kylpyhuonekin tehdään elementtinä tehtaalla
 2. Olisiko 70-vuotias Juice suostunut koronakaranteeniin? – "Tuskin..."
 3. Tampere hakee aikuisia päivystämään suojateille koulujen alkaessa – Kouluja listalla 28
 4. Tärkeä tamperelainen: ”Ota opas, niin kuulet, mitä näet” – Anja on opastanut Tamperetta jo 40 vuotta
 5. ”Pysähtyminen teki hyvää” – Kohujulkisuudestakin tunnettu Henna Peltonen viettää tavallista perhearkea Pispalassa
 6. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. "En jaksanut olla tekemättä mitään" – Heti kohun aiheuttaneesta Pyrinnön jenkkivahvistuksesta vuosimallia 1974 tuli Suomeen amerikkalaisen ruuan lähettiläs
 11. "Koko ajan on pöhinä päällä" – Kukkaispormestari Paulina Ahokas inspiroituu Tampereen tarinasta
 12. Kolumni: Kotimaa on mansikkainen – "Kaikki tämä ilman jonotusta ja stressiä, turvallisesti."
 13. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 14. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 15. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 2. ”Pysähtyminen teki hyvää” – Kohujulkisuudestakin tunnettu Henna Peltonen viettää tavallista perhearkea Pispalassa
 3. Tampere hakee aikuisia päivystämään suojateille koulujen alkaessa – Kouluja listalla 28
 4. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 5. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 6. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 7. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 8. "En jaksanut olla tekemättä mitään" – Heti kohun aiheuttaneesta Pyrinnön jenkkivahvistuksesta vuosimallia 1974 tuli Suomeen amerikkalaisen ruuan lähettiläs
 9. Tärkeä tamperelainen: ”Ota opas, niin kuulet, mitä näet” – Anja on opastanut Tamperetta jo 40 vuotta
 10. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 11. Olisiko 70-vuotias Juice suostunut koronakaranteeniin? – "Tuskin..."
 12. Tätä taloa tehdään jo, vaikka tontilla ei näy mitään – Härmälään kohoaa puukerrostalo, jonka kylpyhuonekin tehdään elementtinä tehtaalla
 13. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 14. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 15. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.