Tammerkosken tilapäisellä sillalla sallitaan pyöräily – Pyöräilijöille tulossa kuitenkin nopeusrajoitus

Tammerkosken tilapäinen silta avataan myös pyöräilijöille. Marjo Rämö

Marjo Rämö

Tammerkosken tilapäisellä sillalla sallitaan pyöräily tästä päivästä lähtien. Silta avattiin kesäkuun alussa, ja se on ollut tähän asti vain kävelijöiden käytössä.

Sillalle on tulossa nopeusrajoitus, joka on 10 kilometriä tunnissa.

– Nopeusrajoituksella osoitetaan, että sillalla pyöräillään jalankulkijoiden ehdoilla, Tampereen kaupungin liikenneinsinööri Timo Seimelä kertoo.

toivotaan tuovan helpotusta keskustapyöräilyyn. Liikennelaskennan mukaan Hämeensillan jalkakäytävillä ajaa päivittäin yli 1 000 pyöräilijää, mikä aiheuttaa vaaraa sekä pyöräilijöille että jalankulkijoille.

Hämeenkadun jalkakäytävillä ei saa tänä kesänä ajaa pyörillä. Pyöräily on sallittua vain ajoradalla ja Keskustorin pohjoisreunan pyörätieosuudella. Pyöräily sallitaan myös pienellä pätkällä Suomen Pankin aukion kohdalla, jotta pyöräilijät pääsisivät sujuvasti Hatanpään valtatieltä Koskikadulle ja sitä kautta Rongankadulle.

Pyöräilykielto Hämeenkatua reunustavilla väylillä jatkuu siihen asti, kunnes Hämeenkadulle on rakennettu katusuunnitelmien mukaiset yksisuuntaiset pyörätiet.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Stenhäll on yksi niistä, joka on vaatinut väliaikaisen sillan avaamista pyöräilylle.

– Hatanpään valtatie on yksi pyöräilyn pääreiteistä, joten on luontevaa, että valtatieltä pääsee väliaikaisen sillan kautta keskustaan.

Stenhäll ei tyrmää sillalle määrättyä nopeusrajoitusta, vaikka pyöräilijöiden nopeusrajoitukset ovat tähän mennessä olleet Tampereella hyvin harvinaisia.

– Rajoitus sopii ehdottomasti sillalle, ja se on myös kävelijöiden kannalta parempi, ettei sillalla ajeta kovaa.

Tammerkosken tilapäinen silta

Tammerkosken ylittävä väliaikainen kevyen liikenteen silta on noin neljä metriä leveä eli samanlevyinen kuin Vuolteensilta. Tilapäinen silta näyttää kuitenkin ahtaammalta kuin Vuolteensilta, sillä se on katettu viistokatolla, jonka korkeus on noin 2,2–2,8 metriä.

Tilapäisen sillan pituus on noin 110 metriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jos ruotsalaiset pysyvät karanteenissa, jää legendaarinen maaottelu Ratinassa haaveeksi – HS: Viimeksi pidettiin taukoa jatkosodan aikaan
 2. IL: Kylmäkosken vankilasta karkasi vanki: vankila sekoitti kaksi vankia, ja päästi ulos väärän henkilön – "Henkilöt ovat erittäin samannäköisiä"
 3. Mennäänkö charter-koneella Azerbaidzhaniin vai apostolinkyydillä Ratinaan tyhjän katsomon eteen? – Tätä tarkoittaa Tampereen Ilveksen eurounelma käytännössä
 4. Poliisi sai maanantai-iltana ilmoituksen, että tamperelaisella uimarannalla liikkuu henkilö käsiaseen kanssa – "Ilmoituksen mukaista henkilöä ei tavattu"
 5. Korona väistyi: karaoken suosio ponnahti Tampereella kattoon! – "Viime lauantaina oli kahden ja puolen tunnin jono..."
 6. Kolumni: Toisenlainen kesä
 7. Menneiden vuosikymmenten tyyliä – museoajoneuvoja ja ajan henkeen pukeutuneita kuskeja voi bongata Kangasalla
 8. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 9. Tampereen keskustasta vietiin perjantaina auto, joka tavoitettiin kahden vuorokauden kuluttua liikenteestä – Kuljettajaa epäillään yhteensä neljästä rikoksesta
 10. Tampereen keskustorille tuodaan Rakkauskontti – tästä on kyse
 11. Poliisi pysäytti Tampereen Hervannassa ajoneuvon, jossa oli moni asia eri tavalla kuin olisi pitänyt – Auto oli poistettu liikennekäytöstä, ajokortti oli varastettu Helsingistä
 12. Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijavalinnan tulokset ovat valmiit – Syyslukukauden alussa aloittaa 2 100 uutta opiskelijaa
 13. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 14. Ruuanlaittaja nukahti Tesomalla – Pelastuslaitos ja ensihoito herättivät
 15. Iltalehti: Ilveksen maalivahtivalmentaja Markus Korhonen on siirtymässä KHL:ään

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Poliisi pysäytti Tampereen Hervannassa ajoneuvon, jossa oli moni asia eri tavalla kuin olisi pitänyt – Auto oli poistettu liikennekäytöstä, ajokortti oli varastettu Helsingistä
 2. Tässä on kesä-Tampereen ykköspaikka, katso top 30! – "Siellä sielu lepää"
 3. Barbi-tv-gladiaattori Nokialta iloitsee, kun nuoret naiset pitävät kroppansa kunnossa – ”Kun poikkeaa massasta, herättää sekä ihastusta että hieman vihastusta”
 4. Tärkeä tamperelainen: ”Lopulta kyllästyin siihen elämään” – Ammattirikollinen Jari kouluttautuu nyt lähihoitajaksi
 5. Korona väistyi: karaoken suosio ponnahti Tampereella kattoon! – "Viime lauantaina oli kahden ja puolen tunnin jono..."
 6. Onnibus.comin kampanja: viereinen paikka tyhjäksi puoleen hintaan – Matkustajia puolet normaalista, kuljettajista yli puolet lomautettuna
 7. Ari Ruissalo aloittaa Villilän K-Supermarketin kauppiaana – "Asiakkaat haluavat tulla kauppaan illemmalla"
 8. Ruuanlaittaja nukahti Tesomalla – Pelastuslaitos ja ensihoito herättivät
 9. Poliisi sai maanantai-iltana ilmoituksen, että tamperelaisella uimarannalla liikkuu henkilö käsiaseen kanssa – "Ilmoituksen mukaista henkilöä ei tavattu"
 10. Kuka lähtee Ilveksestä ulkomaille? – Toimitusjohtaja: Seura on hyväksynyt yhden pelaajatarjouksen
 11. UFF tuo vintagea Hämpille – Uusi myymäläkonsepti tuodaan Helsingin hipsterikaupunginosista Tampereelle
 12. "Tässä on biisi, joka on yhtä hyvä kuin Tahdotko mut tosiaan, ehkä vielä vähän parempikin" – Vertaa itse, jos et usko Costelloa
 13. "Hyvä kunto näkyy varmasti ulospäin" – Näin Apulannan Ville jätti 30 kiloa salille
 14. Tampereen keskustasta vietiin perjantaina auto, joka tavoitettiin kahden vuorokauden kuluttua liikenteestä – Kuljettajaa epäillään yhteensä neljästä rikoksesta
 15. Mennäänkö charter-koneella Azerbaidzhaniin vai apostolinkyydillä Ratinaan tyhjän katsomon eteen? – Tätä tarkoittaa Tampereen Ilveksen eurounelma käytännössä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.