Tammerkosken tilapäisellä sillalla sallitaan pyöräily – Pyöräilijöille tulossa kuitenkin nopeusrajoitus

Tammerkosken tilapäisellä sillalla sallitaan pyöräily tästä päivästä lähtien. Silta avattiin kesäkuun alussa, ja se on ollut tähän asti vain kävelijöiden käytössä.

Sillalle on tulossa nopeusrajoitus, joka on 10 kilometriä tunnissa.

– Nopeusrajoituksella osoitetaan, että sillalla pyöräillään jalankulkijoiden ehdoilla, Tampereen kaupungin liikenneinsinööri Timo Seimelä kertoo.

toivotaan tuovan helpotusta keskustapyöräilyyn. Liikennelaskennan mukaan Hämeensillan jalkakäytävillä ajaa päivittäin yli 1 000 pyöräilijää, mikä aiheuttaa vaaraa sekä pyöräilijöille että jalankulkijoille.

Hämeenkadun jalkakäytävillä ei saa tänä kesänä ajaa pyörillä. Pyöräily on sallittua vain ajoradalla ja Keskustorin pohjoisreunan pyörätieosuudella. Pyöräily sallitaan myös pienellä pätkällä Suomen Pankin aukion kohdalla, jotta pyöräilijät pääsisivät sujuvasti Hatanpään valtatieltä Koskikadulle ja sitä kautta Rongankadulle.

Pyöräilykielto Hämeenkatua reunustavilla väylillä jatkuu siihen asti, kunnes Hämeenkadulle on rakennettu katusuunnitelmien mukaiset yksisuuntaiset pyörätiet.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Stenhäll on yksi niistä, joka on vaatinut väliaikaisen sillan avaamista pyöräilylle.

– Hatanpään valtatie on yksi pyöräilyn pääreiteistä, joten on luontevaa, että valtatieltä pääsee väliaikaisen sillan kautta keskustaan.

Stenhäll ei tyrmää sillalle määrättyä nopeusrajoitusta, vaikka pyöräilijöiden nopeusrajoitukset ovat tähän mennessä olleet Tampereella hyvin harvinaisia.

– Rajoitus sopii ehdottomasti sillalle, ja se on myös kävelijöiden kannalta parempi, ettei sillalla ajeta kovaa.

Tammerkosken tilapäinen silta

Tammerkosken ylittävä väliaikainen kevyen liikenteen silta on noin neljä metriä leveä eli samanlevyinen kuin Vuolteensilta. Tilapäinen silta näyttää kuitenkin ahtaammalta kuin Vuolteensilta, sillä se on katettu viistokatolla, jonka korkeus on noin 2,2–2,8 metriä.

Tilapäisen sillan pituus on noin 110 metriä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut