Luminaryn yhteiskäyttöauto lähti jo liikenteeseen – "Ensimmäiset varaukset tehty"

AUTOILU Luminaryn yhteiskäyttöautolla on jo kilometrejä takanaan.

Tampereen Luminaryn ensimmäinen yhteiskäyttöauto on otettu jo käyttöön. Vaikka itse talo ei ole vielä valmis, ensimmäinen auto tuotiin P-Hämppiin jo reilu viikko sitten. Autoja on tulossa kolme.

– Halusimme ottaa yhden auton pilotiksi, jotta järjestelmä toimii varmasti, kun asukkaat tulevat, kertoo Luminaryn projektipäällikkö Harri Hokkanen Skanskalta.

Auto on jo herättänyt kiinnostusta ja ensimmäiset varauksetkin on tehty. Yhteiskäyttöautopalvelua tarjoaa Hertz autovuokraamo.

– Palvelun löydettävyys on yllättänytkin meidätkin, etenkään kun emme ole sitä vielä juurikaan ehtineet Tampereen osalta markkinoida, kertoo Hertzin aluejohtaja Sauli Toiva

Toiva arvioi, että keskusta-alue on se, missä yhteiskäyttöautolle on eniten kysyntää. Hertzillä on yhteiskäyttöauto myös Vuoreksessa ja uusimpana alueena Härmälänrannassa.

– Mitä kauemmas mennään keskusta-alueilta, niin sitä rajatumpaa on käyttäjäkunta johtuen omista autoista, Toiva toteaa.

Myös yhteiskäyttöauton sijainnilla on iso merkitys sen käytettävyyteen. Toiva uskoo Tampereen olevan yksi niistä paikoista, joissa yhteiskäyttöautolle nähdään mahdollisuuksia.

– Se vaatii ympärilleen hyvää infraa ja ihmisiä.

Skanskan Hokkanen on samoilla linjoilla.

– Luotan siihen, että Tampereen kokoisen kaupungin keskustassa tämä toimii. Uskon, että tästä tulee kova juttu jatkossa, Hokkanen sanoo.

Helsingissä ja maailmalla yhteiskäyttöautot ovat jo paljon isompi juttu. Luminaryn yhteiskäyttöauto pitää palauttaa samaan paikkaan, mutta esimerkiksi Helsingissä on yhteiskäyttöautoja, jotka voi ottaa yhdestä paikasta ja jättää toiseen.

Toivan mukaan se on mahdollista toteuttaa myös Tampereella, jos kysyntää riittää. Se vaatii enemmän autoja ja paikkoja.

– Tämän palvelun isoin haaste on pysäköinti, että saataisiin se lähelle palveluita ja ihmisiä, Toiva sanoo.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut