Nyt tuli virallinen linjaus – IS: Näin kauan älypuhelimen pitää kestää

Älypuhelimen pitää kestää neljä vuotta, linjaa kuluttajariitalautakunta. Päivi Tuovinen

toimitus

Älypuhelimen tulee kestää noin neljä vuotta ostohetkestä, linjaa kuluttajariitalautakunnan varapuheenjohtaja Päivi KorpiolaIlta-Sanomille

Lautakunta on ottanut asiaan kantaa ratkaisuissaan vuosina 2015 ja 2016. Aiemmassa tapauksessa lautakunta päätti, että 800 euroa maksaneen älypuhelimen ostajalle oli hyvitettävä 500 euroa puolistoista vuotta laitteen ostamisen jälkeen, kun kävi ilmi, että laite on osittain viallinen.

Vuoden 2016 tapauksessa kuluttajariitalautakunta suositteli osittaista korvausta 159 euron hintaisen puhelimen rikkouduttua kahden ja puolen vuoden käytön jälkeen.

Puhelinvalmistajat ovat eri linjoilla lautakunnan kanssa. Nokia-puhelimia valmistavan HMD Globalin mukaan puhelimen pitäisi kestää käytössä vähintään kaksi vuotta. Samsung ei puolestaan ottanut asiaan kantaa. OnePlusin mukaan valmistaja vastaa tuotteen toiminnasta kahden vuoden ajan. Apple ja Huawei eivät vastanneet Ilta-Sanomien kysymyksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.