Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiina Elovaara pohtii nyt, aikooko asettua ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa – YLE: "Työt ovat vaikuttaneet terveyteeni"

Sinisten kansanedustaja ja puolueensa varapuheenjohtaja Tiina Elovaara sanoo päättävänsä syksyyn mennessä, aikooko asettua enää ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Elovaara on pohtinut tuntemuksiaan Facebook-profiilissaan ja antanut nyt asiasta haastattelun YLE:lle

Elovaaraa on matkan varrella soviteltu moniin puolueisiin ja tiedossa on, että ainakin Mikko Alatalo on kysynyt kansanedustajaa myös Keskustaan. Nyt Elovaara sanoo, ettei ole vaihtamassa puoluetta.

– Tosissaan mietin, pyrinkö enää. Minua on lähestytty useita kertoja kaikista puolueista paitsi RKP:stä, mutta en ole vaihtamassa puoluetta. En oikein usko puolueisiin, uskon vain ihmisiin, Elovaara sanoo.

Kansanedustajan mukaan kulunut vuosi ja aika Perussuomalaisten hajoamisen jälkeen on tuntunut hyvin raskaalta.

– Puolueen hajoaminen, lukuisat eri työtehtävät, parikymmentä luottamustehtävää, uuden puolueen perustaminen ja työhön liittyvä vihapuheen määrän kasvu ovat asioita, jotka tuntuvat. En halua avata tässä kohtaa tarkemmin terveyttäni, mutta äärimmäinen ja pitkään jatkunut kuormitus tuntuu kokonaisvaltaisesti elämässä, Elovaara kuvailee.

Kansanedustajan pohdiskelu omasta tulevaisuudestaan tuli sosiaaliseen mediaan samana päivänä, kun YLE julkaisi gallupin joka povaa Siniselle Tulevaisuudelle jopa ennätysheikkoa menestystä. Puolueen kannatus oli vajonnut vain hädin tuskin yli prosentin lukemiin.

Mikäli Elovaara ei jatka politiikassa, hän aikoo opiskella. Hän on edelleen Tampereen yliopiston aikuiskasvatuksen opiskelija.