Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uhri tunnisti sarjakuristajan asunnollaan: "Murhaaja!" – Michael Penttilä tarttui naista kaksin käsin kaulasta

Tänään julkiseksi tullut teon kuvaus epäillystä murhasta Vaasankadulla on hyytävää luettavaa.

Sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän oikeudenkäynti uusimmista rikosepäilyistä on alkanut tänään Helsingin käräjäoikeudesta. Penttilää syytetään helsinkiläisnaisen murhasta, josta syyttäjä vaatii hänelle elinkautista. Penttilä on myöntänyt henkirikoksen, mutta katsoo syyllistyneensä vain tappoon

Julkiseksi tulleen haastehakemuksen mukaan Penttilä oli sopinut tapaamisen 52-vuotiaan naisen kanssa Vaasankadulle naisen asuntoon 13. huhtikuuta. He olivat tavanneet talon portilla ja menneet yhdessä asuntoon, jossa Penttilä oli ottanut aurinkolasit päästään. Nainen oli tunnistanut Penttilän, kutsunut tätä murhaajaksi ja alkanutsättiä häntä.

Penttiä tarttui naista kaksi käsin kaulasta ja kuristi häntä käsin sekä nahkavyöllä. Uhri pyristeli irti Penttilän otteesta siinä onnistumatta.

Kamppailun kestäessä nainen vaipui lattialle jääden makaamaan selälleen kädet ojennettuna pää yläpuolelle – uhri oli tässä vaiheessa vielä elossa. Penttilä meni lattialla korisseen naisen viereen, ottisukkahousut ja kietoine naisen kaulan ympäri ja kuristi voimalla, jolloin uhri muuttui kasvoiltaan siniseksi.

Kuristamisen seurauksena nainen on tehnyt kuolemaa vähintään 6–8 minuuttia, haastehakemuksessa kerrotaan.

Naisen muututtua siniseksi Penttilä meni makuuhuoneen sängylle lepäämään ainakin 10 minuutiksi. Tämän jälkeen mies palasi uhrinsa luo, ravisteli tätä leuasta kiinni pitämällä todetakseen, onko nainen elossa vai ei. Penttilä oleskeli naisen asunnossa tunteja, jonka jälkeen hän raahasi ruumiin makuuhuoneeseen ja piilotti sängyn alle, josta hänet löydettiin 4. toukokuuta, kun naisen naapurit alkoivat valittaa asunnosta tulevaa hajua.

Kaikkiaan Penttilä oleskeli murhan jälkeen yli kaksi vuorokautta, jolloin hän myös siivosi asunnon perusteellisesti, niin ettei Penttilän DNA:ta ole löytynyt asunnosta.

Lue myös:Puolustus: Penttilä toimi paniikissa ja tapahtumat etenivät "yllätyksellisesti"Syyttäjän mukaan tappo on tehty vakaasti harkiten ja erityisen raa'asti ja julmasti. Tekotapa osoittaa tekijässä erityistä raakuutta, mikä ilmenee uhrin kaulan alueen vammoista, jotka ovat elinaikana syntyneitä vammoja. Kuristaminen on tapahtunut käsin, nahkavyöllä ja sukkahousuja käyttäen. Tappamisessa on osoitettu päättäväisyyttä ja sitkeää surmaamispyrkimystä. Tekotapa on ollut julma, koska uhri on tiennyt ja tuntenut vähintään useiden minuuttien ajan, että hän tulee kuolemaan. Kaulan alueen vammat ovat olleet varmuudella suurta kipua ja hengenahdistusta tuottavia. Tekoa on pitkitetty tuskien lisäämiseksi.Tekoa on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä. Uhri on ollut pieni, noin 30 senttiä Penttilää lyhyempi siro nainen, jolla ei ole ollut mahdollisuus puolustautua Penttilää vastaan.

Teon suunnitelmallisuudesta viestii se, että Penttilä on hankkinut tätä tarkoitusta varten uuden puhelimen ja siihen prepaid-liittymän, jota hän on käyttänyt yhteydenpidossa naisen kanssa. Penttilä on salannut oikean nimensä, joten nainen ei tiennyt, kenet todellisuudessa on tapaamassa. Lisäksi suunnitelmallisuutta osoittaa se, että Penttilä on ennen surmaa katsonut kuristamisvideon sekä ottanut kotoa lähtiessään mukaan välineistöä kuten nahkahanskoja, nahkavöitä, huivin ja sukkahousut.