Tampereella kokeillaan uusia kävelyopasteita – Nyt kysytään, mihin pitäisi opastaa

Petteri Mäkinen

Mustat viitat ja opastetaulut ohjaavat kulkijaa Tampereen rautatieasemalta ja Keskustorilta Ratinan stadionille.

Uudet opasteet ovat osa Tampereen keskustaan luotua kävelyopastuksen konseptia, jolla tavoitellaan kävelyn lisääntymistä kehittämällä opastamista eri tavoin.

Ensimmäiset opasteet ilmestyvät katukuvaan yleisurheilun nuorten MM-kisoihin ja opastaminen jatkuu raitiotien rakentamisen ajan.

Kokeiluun valittiin reitit rautatieasemalta ja Keskustorilta Ratinan stadionille. Kokeilu ajoitettiin alkamaan 10.−15.7.2018 pidettävien nuorten yleisurheilun MM-kilpailuista, joihin osallistuu urheilijoita, huoltajia ja katsojia yli 170 maasta. Hämeenkadun rakentamisen vuoksi reitti kulkee aluksi Verkatehtaankadulla.

Opastuskokeilu jatkuu siihen asti kunnes Hämeenkatu on valmis ja pysyvä opastus voidaan toteuttaa Hämeenkadun kautta.

Opastamiskokeilu on osa Tampereella vuonna 2016 hyväksyttyä kävelyn opastejärjestelmän konseptia, jonka tavoitteena on lisätä kävelyä ja pyöräilyä Tampereen keskustassa. Opastettavia kohteita ja reittejä on tulossa lisää. Tampereen kaupungilla on käynnissä avoin kysely siitä, mihin kuntalaiset toivoisivat opasteita.

Opastettavien kohteiden kriteeriksi asetettu, että opastettavassa kohteessa on vähintään 15 000 kävijää vuosittain. Lisäksi kohteen tulee olla auki vuoden ympäri vähintään viitenä päivänä viikossa. Opastettavat kohteet voidaan jakaa karkeasti viiteen pääryhmään: opastuspaikat, liikennekohteet, kulttuurikohteet, aktiviteetit ja nähtävyydet.

Opastekokeilu on osa Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelman 6Aika: Opastamisen ekosysteemi -hanketta, jonka tavoitteena on kehittää monipuolisesti opastamista ja mahdollistaa nopeita opastuskokeiluja. Hankkeessa on kehitetty juuri julkaistu Tampere Events App ja meneillään on opastamiskokeilu, jossa Bluetooth-majakat jakavat ympäristöönsä tietoa raitiotietyömaista.

Kysely opastekokeilusta löytyy täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Onko Rodeosta jo tehty kaupat? – Legendaarinen tamperelainen yökerho lupaa omistajauutisia mahdollisesti jo juhannuksen jälkeen
 2. Tampereen terveysasemat pitävät ovet auki tänä kesänä – vain yksi suljetaan heinäkuuksi
 3. Tampereen kaupunki muistuttaa: nyt on hyvä aika hävittää tämä puutarhan tuholainen
 4. Nakkifakiiri avaa ovensa perjantaina – Avauspäivän lupaus: "Jokaiseen nakkimukiin livautetaan yksi ylimääräinen..."
 5. Rattijuoppo kaahasi Kangasalla 131 km/h – tiellä kuudenkympin rajoitus
 6. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 7. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 8. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 9. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 10. Viikinsaaren kesäteatterin ensi-ilta striimataan ikäihmisille – esityksen voi nähdä kuvapuhelimella tai palvelutaloissa
 11. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 12. Aikakoneen Sani odottaa jo syksyä
 13. Nyt siihen saatiin varmuus: TPV:n harjoitusotteluun Ratinaan saadaan ottaa myös yleisöä – Vierasfanien tosin on suositeltava jäädä kotiin
 14. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 15. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.