"Vakavia neuvotteluja" – Tässä ovat Tampere-Pirkkalan tärkeimmät reittitoiveet tällä hetkellä

Petteri Mäkinen

Tampere-Pirkkalan tulevaisuuden reittitarjonnan tärkein tavoite on tällä hetkellä suoran yhteyden saaminen jollekin Saksan suurista kentistä.

Business Tampereessa lentoliikenteen kehittämisestä vastaavan Marja Aallonmukaan toivelistalla olisi yhteys Frankfurtiin, Berliiniin tai Müncheniin. Lisäksi työn alla ovat suorat yhteydet muun muassa Lontooseen ja Amsterdamiin.

– Meillä on käynnissä vakavia neuvotteluja, mutta uutisoitavaa ei ole, taustoittaa Aalto.

Aallon mukaan neuvottelujen kärki on tällä hetkellä jo kesässä 2020.

– Remontti ei itsessään tuo yhtään lentoyhteyttä Tampereella, vaikka se lentokentän tulevaisuuden kannalta tärkeä asia onkin. Työtä on jatkettava muilla saroilla.

Tampere-Pirkkalassa tehdään parhaillaan noin 15 miljoonan euron remonttia, jossa muun muassa uusitaan asfaltit, rakennetaan koneille uudet kääntöpäikat ja tehdää kiitotien keskikohtaan uusi rullaustie. Kenttä suljettiin tällä viikolla noin 3,5 viikon ajaksi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tampere-Pirkkalan meni remonttitauolle kasvu-uralla – "Uusia matkakohteitakin on tiedossa" 19.7.2018 12:23
  2. Tampere-Pirkkalassa alkaa kentän historian suurin remontti 11.1.2018 11:50
  3. Miksi lentokoneen ikkunaluukut pitää nostaa ylös ennen nousua ja laskua? – Stuertti paljastaa syyn ja kertoo, miksi se voi pelastaa ihmishenkiä 14.7.2018 21:25

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut