Raitiotien rakentaminen jatkuu Kalevassa: Liikennejärjestelyihin useita muutoksia

Pekka Ruissalo

Raitiotien rakentamistyöt jatkuvat Kalevassa useassa kohteessa ja tuovat muutoksia liikennejärjestelyihin viikosta 30 alkaen.

Maanrakennustyöt siirtyvät viikolla 30 Teiskontien, Uimalankadun ja Ilmarinkadun väliseen risteykseen, jonka vuoksi Teiskontiellä tulee seuraavia muutoksia:

– Itään päin ajettaessa vasemmalle kääntyminen on kielletty sekä Ilmarisen että Kaupinkadun risteyksessä, ja vaihtoehtoinen reitti on järjestetty Liisankadun kautta

– Risteyksessä sijaitseva suojatie siirretään väliaikaisesti noin 50 metriä länteen päin.

– Linja-autopysäkki Teiskontie 24 (5004a) siirtyy itäänpäin noin 100 metriä Sammon koulun edustalle.

– Teiskontie 24:n sisäpihalle ajaminen porttikongin kautta estyy. Pelastustie ja kulku takakautta sisäpihalle kuitenkin säilyvät.

– Teiskontie 12:n tonttiliittymä poistuu käytöstä 24. heinäkuuta noin kahden viikon ajaksi. Tontille on kulku ja pelastustie Petsamonkadun kautta.

Uudet liikennejärjestelyt toteutetaan 25 – 27. heinäkuuta välisenä aikana. Töiden kesto risteysalueella on noin 2 – 3 kuukautta ja liikennejärjestelyjä muokataan tänä aikana töiden etenemisen mukaan.

Kaupinkadulla aloitetaan viikolla 30 Liisankadun ja Liisanpuiston välisellä alueella kaapeliputkien asennus. Työn ajaksi pysäköintipaikat ja jalankulku kadun länsipuolella joudutaan poistamaan. Pysäköintipaikat ja jalankulku säilyvät kadun itäpuolella.

Liisanpuiston kulmaan aletaan rakentaa raitiotien sähkönsyöttöasemaa viikolla 31. Alue aidataan ja siellä aloitetaan mahdollisesti jo lähiaikoina suorittamaan paalutustyötä. Alueelta joudutaan tilan puutteen vuoksi poistamaan muutamia parkkipaikkoja alueella sijaitsevalta pysäköintialueelta. Töistä voi aiheutua melua lähialueelle. Töiden kesto on pitkäaikainen.

Sammonkadulla Kaalamonaukion risteyksessä sijaitseva suojatie siirtyy 25.–26. heinäkuuta välisenä aikana noin 50 metriä keskustaa kohti.

Väinämöisenkadun alueella sijaitseville kiinteistöille tulee vesikatko tiistain ja keskiviikon 24.–25. heinäkuuta välisenä yönä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.