HOAS houkuttelee vuokralaisia uudella palvelulla –  autot käyttöön ilmaiseksi

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö, Hoas, alkaa tarjota asukkaidensa käyttöön maksuttomia yhteiskäyttöautoja. Vastaavaa mallia ei tiettävästi ole muissa Suomen vuokra-asuntokohteissa. Asukkaille tarjottavat palvelut ovat aiempaa tärkeämpi osa myös opiskelija-asuntojen houkuttelevuutta.

Ensi syksystä lähtien opiskelijan ei välttämättä tarvitse uhrata opiskelurahoja autoon, kun Hoas alkaa kokeilla ilmaisia yhteiskäyttöautoja sen asunnoissa asuville.

Karvinen Eeva

Opiskelija-asunnossa asuvilla on ensi syksynä mahdollisuus huristella kaverille, kalusteostoksille tai päiväretkelle yhteiskäyttöautolla.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas pilotoi kohteissaan mallia, jossa asukkaiden käyttöön tarjotaan vapaasti varattavia sähköautoja. Kokeilun on tarkoitus alkaa syksyn aikana.

Vastaavaa palvelua, jossa vuokranantaja antaa yhteiskäyttöauton maksutta asukkaiden käyttöön, ei tiettävästi ole tarjolla missään muualla.

Yhteiskäyttöautojen yhtenä tavoitteena on lisätä soluasuntojen houkuttelevuutta.

Maksuttomia yhteiskäyttöautoja kokeillaan ensin muutamassa kohteessa, joissa on pääasiassa soluasuntoja.

– Haluamme tarjota asukkaillemme helpon tavan käyttää autoa silloin, kun heillä on siihen tarvetta. Pilotointi on luontevaa aloittaa kohteesta, johon hakeutuu yhteisöllisestä elämäntavasta kiinnostuneita opiskelijoita. Tavoitteenamme on myös lisätä jaettujen asuntojen houkuttelevuutta, Hoasin innovaatio- ja brändijohtaja Tommi Ora kertoo kokeilun tavoitteista.

Yhteiskäyttöautot tuodaan opiskelijoiden saataville yhteistyössä OP Kulku -palvelun kanssa. Hoasin pilottikohteiden asukkaat voivat varata auton käyttöönsä OP Kulku-sovelluksen kautta.

OP:n liikkumisen palveluiden liiketoimintajohtaja Timo Kemppainen toteaa, että omistamisen kulttuuri on murroksessa.

– Auton kaltaiset kalliit hankinnat eivät enää houkuttele, jos vastaavan palvelun voi saada käyttöönsä muulla tavalla. Erityisesti nuoret ovat kiinnostuneita jakamisesta omistamisen sijaan. Yhteistyön kautta pääsemme tuomaan palvelumme heidän ulottuvilleen entistä paremmin, hän sanoo.

Vaikka maksuton autopalvelu koskee vain pilottiin valittuja asuntokohteita, on yhteiskäyttöautot tarkoitus tuoda myös muiden Hoasin asukkaiden ulottuville.

DriveNow-palvelun kanssa aloitettavan yhteistyön myötä yhteiskäyttöautoille osoitetaan omia pysäköintipaikkoja Hoasin kohteista.

– Asukkaamme voivat rekisteröityä palveluun erikoisehdoin ja käyttää sitä muita edullisempaan hintaan. Ensimmäiseksi DriveNow-autoja tuodaan Arabianrannassa Berliininkadulla ja Etelä-Haagassa Kylänevantiellä sijaitseviin kohteisiin, joissa on paljon tyhjiä autopaikkoja. Yhteistyön myötä saamme paikat kaikkia asukkaita hyödyttävään käyttöön”, Ora kertoo.

– Haluamme olla varteenotettava vaihtoehto, kun opiskelijat saapuvat uuteen kotikaupunkiinsa ja miettivät erilaisia liikkumisen vaihtoehtoja. Sähköllä toimiva yhteiskäyttöauto on myös ympäristön kannalta parempi valinta kuin vanhan auton ostaminen”, DriveNow Finlandin liiketoimintajohtaja Timo Valtonen pohtii.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö eli Hoas

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille.

Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä 9 400 kpl ja asukkaita noin 18 500.

sähköposti: www.hoas.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jos ruotsalaiset pysyvät karanteenissa, jää legendaarinen maaottelu Ratinassa haaveeksi – HS: Viimeksi pidettiin taukoa jatkosodan aikaan
 2. IL: Kylmäkosken vankilasta karkasi vanki: vankila sekoitti kaksi vankia, ja päästi ulos väärän henkilön – "Henkilöt ovat erittäin samannäköisiä"
 3. Mennäänkö charter-koneella Azerbaidzhaniin vai apostolinkyydillä Ratinaan tyhjän katsomon eteen? – Tätä tarkoittaa Tampereen Ilveksen eurounelma käytännössä
 4. Poliisi sai maanantai-iltana ilmoituksen, että tamperelaisella uimarannalla liikkuu henkilö käsiaseen kanssa – "Ilmoituksen mukaista henkilöä ei tavattu"
 5. Korona väistyi: karaoken suosio ponnahti Tampereella kattoon! – "Viime lauantaina oli kahden ja puolen tunnin jono..."
 6. Kolumni: Toisenlainen kesä
 7. Menneiden vuosikymmenten tyyliä – museoajoneuvoja ja ajan henkeen pukeutuneita kuskeja voi bongata Kangasalla
 8. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 9. Tampereen keskustasta vietiin perjantaina auto, joka tavoitettiin kahden vuorokauden kuluttua liikenteestä – Kuljettajaa epäillään yhteensä neljästä rikoksesta
 10. Tampereen keskustorille tuodaan Rakkauskontti – tästä on kyse
 11. Poliisi pysäytti Tampereen Hervannassa ajoneuvon, jossa oli moni asia eri tavalla kuin olisi pitänyt – Auto oli poistettu liikennekäytöstä, ajokortti oli varastettu Helsingistä
 12. Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijavalinnan tulokset ovat valmiit – Syyslukukauden alussa aloittaa 2 100 uutta opiskelijaa
 13. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 14. Ruuanlaittaja nukahti Tesomalla – Pelastuslaitos ja ensihoito herättivät
 15. Iltalehti: Ilveksen maalivahtivalmentaja Markus Korhonen on siirtymässä KHL:ään

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Poliisi pysäytti Tampereen Hervannassa ajoneuvon, jossa oli moni asia eri tavalla kuin olisi pitänyt – Auto oli poistettu liikennekäytöstä, ajokortti oli varastettu Helsingistä
 2. Tässä on kesä-Tampereen ykköspaikka, katso top 30! – "Siellä sielu lepää"
 3. Barbi-tv-gladiaattori Nokialta iloitsee, kun nuoret naiset pitävät kroppansa kunnossa – ”Kun poikkeaa massasta, herättää sekä ihastusta että hieman vihastusta”
 4. Tärkeä tamperelainen: ”Lopulta kyllästyin siihen elämään” – Ammattirikollinen Jari kouluttautuu nyt lähihoitajaksi
 5. Korona väistyi: karaoken suosio ponnahti Tampereella kattoon! – "Viime lauantaina oli kahden ja puolen tunnin jono..."
 6. Onnibus.comin kampanja: viereinen paikka tyhjäksi puoleen hintaan – Matkustajia puolet normaalista, kuljettajista yli puolet lomautettuna
 7. Ari Ruissalo aloittaa Villilän K-Supermarketin kauppiaana – "Asiakkaat haluavat tulla kauppaan illemmalla"
 8. Ruuanlaittaja nukahti Tesomalla – Pelastuslaitos ja ensihoito herättivät
 9. Kuka lähtee Ilveksestä ulkomaille? – Toimitusjohtaja: Seura on hyväksynyt yhden pelaajatarjouksen
 10. Poliisi sai maanantai-iltana ilmoituksen, että tamperelaisella uimarannalla liikkuu henkilö käsiaseen kanssa – "Ilmoituksen mukaista henkilöä ei tavattu"
 11. UFF tuo vintagea Hämpille – Uusi myymäläkonsepti tuodaan Helsingin hipsterikaupunginosista Tampereelle
 12. "Tässä on biisi, joka on yhtä hyvä kuin Tahdotko mut tosiaan, ehkä vielä vähän parempikin" – Vertaa itse, jos et usko Costelloa
 13. "Hyvä kunto näkyy varmasti ulospäin" – Näin Apulannan Ville jätti 30 kiloa salille
 14. Tampereen keskustasta vietiin perjantaina auto, joka tavoitettiin kahden vuorokauden kuluttua liikenteestä – Kuljettajaa epäillään yhteensä neljästä rikoksesta
 15. Mennäänkö charter-koneella Azerbaidzhaniin vai apostolinkyydillä Ratinaan tyhjän katsomon eteen? – Tätä tarkoittaa Tampereen Ilveksen eurounelma käytännössä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.