Foodora asetti kovat ukaasit ruokaläheteilleen – TS: Joko nimi uuteen työsopimukseen tai sitten kenkää

Foodoralla on toimintaa ja toimipisteitä ympäri Suomen. Arkistokuvassa lähetti Sidney Kitchen on toimittamassa ruokatilausta asiakkaalle. Päivi Tuovinen

Pekka Ruissalo

Ruokalähettipalvelu Foodora on vaatinut lähettejään allekirjoittamaan uuden työsopimuksen tai jäämään muussa tapauksessa ilman töitä. Asiasta kertoo ensimmäisenä Turun Sanomat verkkosivuillaan. Foodoralla on toimintaa myös Tampereella. Lehti on haastatellut myös työntekijää, joka omien sanojensa mukaan sai potkut Foodoralta "kyseltyään ikäviä". Läheteillä on kaksi viikkoa aikaa hyväksyä uusi sopimus tai he jäävät ilman työtä.

Uusi sopimus alentaa lehtitietojen mukaan lähettien tuntikorvausta syyskuusta alkaen, mutta kasvattaa tilauksista ansaittavaa provisiota. Tuntipalkka laskee arkisin 8 eurosta 7 euroon ja sunnuntaitaksa 11 eurosta 9 euroon. Arvion mukaan lähetin ansiot pysyvät suurin piirtein samana, jos lähetti pystyy toimittamaan noin 2,5 lähetystä tunnissa.

Omaa autoa käyttäville läheteille tarjotuista lisäkorvauksista myös luovutaan. Foodora on aiemmin tarjonnut kilometrikorvausta ja pysäköintitukea Easypark-sovelluksen käytöstä.

Turun Sanomien haastattelema Palvelualojen ammattiliitto PAMin lakimies Karoliina Huovila katsoo, että palkanalennus vaatii tuotannollisten ja taloudellisten irtisanomisperusteiden olemassaoloa.

– Se sitoo osapuolia, mikä on sovittu. Työnantajalla voi toki olla erilaisia bonusjärjestelmiä, mutta ne ovat ylimääräinen lisä palkan päälle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut