Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreiden lainsäädäntösihteeri yritti estää palautuslennon ja videoi tilanteen Finnairin koneessa – "En aio istua, jos ihmistä viedään tällä tavalla"

Finnairin tiistainen lento Berliiniin viivästyi, kun Vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen protestoi voimakkaasti koneessa olevan pakkopalautettavan puolesta.

Pennanen nousi seisomaan koneessa, eikä istunut alas lentohenkilökunnan tai poliisien pyynnöistä huolimatta. Pennanen kuvasi tapahtumasta live-videota Facebookkiin.

– Tää ihminen huutaa apua ja häntä pidetään tosi monen poliisin toimesta kiinni, Pennanen sanoo videolla.

– En aio istua, jos ihmistä viedään tällä tavalla.

–Useampi ihminen kyseli tilanteesta ja joku huusi minua lopettamaan, koska hänellä on jatkolento. Lentokapteeni ei suostunut pyyntööni vaan kutsui poliisit viemään minut pois, koska en totellut henkilökunnan ohjeita istua. En tiedä mihin tätä ihmistä ollaan viemässä ja mitä hänelle nyt tapahtuu. Mutta tässä tilanteessa en kokenut muuta vaihtoehtoa kuin yrittää auttaa, Pennanen kommentoi jälkikäteen. (Lue lisää tästä)

Protesti on kerännyt runsaasti kommentteja puolesta ja vastaan.

– Tää on niin järkyttävää. Kiitos Aino, että puolustat ihmisyyttä. Oot niin rohkea, eräs kommentoija hehkutti.

– Tyhmyydestä sakotetaan, toinen toteaa.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto otti kantaa tapaukseen ylistämällä Pennasen toimintaa Twitterissä.

– Rohkea Aino Pennanen yritti estää ihmisen pakkopalautuksen. Huutavien ihmisoikeusongelmien esiin nostaminen ei voi olla kiinni vain yksittäisten ihmisten kansalaisrohkeudesta. Virallisen Suomen on herättävä, Aalto tviittasi.

Finnairilta vahvistetaan, että yksi henkilö on jouduttu poistamaan lennolta AY 1433 häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Aamupäivällä Helsinki-Vantaalta Berliinin Tegeliin lähtenyt lento pääsi lähtemään noin kymmenen minuuttia myöhässä.