Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt ottaa Tiina Elovaara kantaa pakkopalautuskohun synnyttämään keskusteluun – "Nyt käydään nälvimispolitiikkaa"

Sinisten tamperelainen kansanedustaja ja puolueensa varapuheenjohtaja Tiina Elovaara ottaa kantaa nyt yhteiskunnallisesti kuumana vellovaan pakkopalautuskohukeskusteluun. Elovaaran mukaan keskustelussa on siirrytty jo pitkälle hyvän maun ja asiakeskusteln tuolle puolen.

– Haaveilen politiikassa asiakeskustelusta, eettisten kysymysten kiihkottomasta pohdinnasta ja toisia kunnioittavasta vuoropuhelusta. Ihmishenkiä koskevalla asialla käydään nyt nälvimispolitiikkaa

Kohu sai alkunsa, kun Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen poistettiin Finnairin lennolta Helsingistä Berliiniin. Pennanen vastusti koneessa olleen henkilön poistamista maasta.

– EU ja länsimaat joutuvat pakolaispolitiikassa jatkossa entistä enemmän vaikeiden eettisten ongelmien eteen. Pakkopalautukset on ongelmista ehkä vaikein. Turvapaikkapolitiikkaa pitää jatkuvasti arvioida mahdollisimman tarkkaan. Virheisiin ei ole varaa, jokainen ihmishenki on arvokas, Elovaara sanoo.

Hänen mukaansa poliitikkojen on opittava keskustelemaan asioista järkevämmin ja toisia kunnioittaen, koska edessä on entistä vaikeampia asioita ratkottavaksi. Samalla kansanedustaja heittää haasteen myös edustamalleen puolueelle.

– Siniset voi toimia kuten vanhat puolueet tai entinen tyyli oli, tai sitten näyttää esimerkkiä kunniakkaammasta keskustelutavasta, Elovaara toteaa.