Suomalaistutkijat löysivät laihdutuspillerin, joka on jo matkalla apteekin hyllyille – HS: "Se on iso mullistus"

Laihduttamiseen voi pian saada todellista apua apteekista. arkistokuva

toimitus

Pian markkinoille tulevat anemialääkkeet sopivat Oulun yliopistossa tehtyjen selvitysten mukaan myös painon alentamiseen,kertoo Helsingin Sanomat.

Lääkkeet laittavat aineenvaihdunnan palamaan pienemmällä liekillä, mikä estää lihomista. Ihmisillä tehtyjen kokeiden perusteella on jo selvää, että kolesteroliarvot laskevat ja hyvän kolesterolin suhden huonoon paranee. Varsinaista painonlaskua ei ole tutkittu, mutta tutkijoilla on vahva usko lääkkeiden toimintaan.

– Jo 40 prosenttia maailman kaikista aikuisista on ylipainoisia ja neljäsosalla on metabolinen oireyhtymä, jossa valtimotaudin riski on moninkertainen. Jos markkinoille saadaan suun kautta otettava pilleri, joka tehoaa, se on iso mullistus, kertoo menetelmää kehittänyt Oulun yliopiston professori Peppi Karppinen HS:lle.

Suuret lääkeyhtiöt odottavat saavansa anemialääkkeelle myyntiluvan jo tänä vuonna.

Karppisen mukaan ainoa tähän mennessä havaittu haittavaikutus on hemoglobiinitason nouseminen. Liian korkea veren hemoglobiini voi altistaa verisuonitukoksille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.