Koillis-Tampereella iso syyskarnevaali ensi viikolla – Katso lista tapahtumista

Petteri Mäkinen

Koillis-Tampereen syyskarnevaaliviikkoa vietetään ensi viikolla, 3.–9.9. koillisella alueella.

Tapahtumia on kaiken ikäisille. Tarjolla on liikuntaa, kotiseutuhistoriaa, yrityskierroksia, asukasilta, ulkoilua, luontoretkiä, infopisteitä ja palveluluiden esittelyjä.

Esimerkiksi Koilliskeskuksessa tapahtuu maanantaista perjantaihin joka päivä. K-Citymarketin parkkialueella on myös ohjelmaa iltapäivisin.

Karnevaaliviikko starttaa jo lauantaina 1.9., kun koko perheen tapahtumaa, Leinolafestiä, vietetään Leinolan koulun pihalla kello 10–13.

Maanantaina 3.9. Koilliskeskuksessa on turvallisuuskoulutusta ja kierrätysinfoa, Linnaimaan Go Go Expressissä avoimet ovet ja Vehmaisten urheilukentällä yleisurheiluharrastuksen esittelyä.

Tiistaina 4.9. nuorten päivänä K-Citymarketin pihalla on muun muassa katusählyä, tarkkuuslaukaisukisa ja lettujen myyntiä. Myös nuortentila Murussa on tapahtumia.

Keskiviikkona 5.9 Koilliskeskuksessa on perheiden päivä. Illalla Vehmaisssa Kaukajärven saunarannassa voivat lapset ja nuoret onkia opastetusti. Alueverkoston yleisötilaisuudessa Koilliskeskuksen Kivi-kokoustilassa 17–19 pohditaan Kauppi-Niihaman keskuspuiston kehittämistä ja kerrotaan vertaissuunnittelusta. Ajatuksena on suunnitella aluetta yhdessä kaupunkilaisten ja eri toimijoiden kanssa uudella tavalla.

Torstaina 6.9. senioripäivänä on päivätanssit Koilliskeskuksessa sekä avoimet ovet Ata Gearsin tehtaalla ja Teiskossa Muistolassa. Myös Pappilanpuiston palvelukeskuksessa tapahtuu.

Perjantaina 7.9. Koilliskeskuksessa itsehoidon neuvontatapahtumassa voi tavata terveysalan ammattilaisia ja järjestöjen edustajia.

Lauantaina 8.9. K-Citymarketin pihassa on maalaismarkkinat ja Koilliskeskuksessakin ohjelmaa. mm. tangokurssi, polkujuoksuinfo ja lasten näytelmä. Lauantaina voi myös lähteä Halimasjärvelle luontoretkelle ja Takahuhtiin historiakävelylle.

Sunnuntantaina 9.9. Aitolahden kirkko täyttää 90 vuotta, ja kirkossa on juhlamessu. Messukylässä voi tutustua vanhaan lainaviljamakasiiniin ja Niihamassa Hepovuoren luontoon.

Koillisen alueverkoston tavoitteena kohentaa koillisen alueen imagoa ja vetovoimaisuutta sekä lisätä me -henkeä ja yhteisöllisyyttä. Koko koillisen alueen ensimmäistä syyskarnevaaliviikkoa ovat ollut järjestämässä alueen asukkaat, yhdistykset, seurat, yrittäjät, Messukylän seurakunta, Koilliskeskus ja joukko kaupungin muita toimijoita. Tavoitteena on saada karnevaalista jokasyksyinen perinne.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Onko Rodeosta jo tehty kaupat? – Legendaarinen tamperelainen yökerho lupaa omistajauutisia mahdollisesti jo juhannuksen jälkeen
 2. Tampereen terveysasemat pitävät ovet auki tänä kesänä – vain yksi suljetaan heinäkuuksi
 3. Tampereen kaupunki muistuttaa: nyt on hyvä aika hävittää tämä puutarhan tuholainen
 4. Nakkifakiiri avaa ovensa perjantaina – Avauspäivän lupaus: "Jokaiseen nakkimukiin livautetaan yksi ylimääräinen..."
 5. Rattijuoppo kaahasi Kangasalla 131 km/h – tiellä kuudenkympin rajoitus
 6. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 7. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 8. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 9. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 10. Viikinsaaren kesäteatterin ensi-ilta striimataan ikäihmisille – esityksen voi nähdä kuvapuhelimella tai palvelutaloissa
 11. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 12. Aikakoneen Sani odottaa jo syksyä
 13. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 14. Nyt siihen saatiin varmuus: TPV:n harjoitusotteluun Ratinaan saadaan ottaa myös yleisöä – Vierasfanien tosin on suositeltava jäädä kotiin
 15. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.