He mahdollistivat Alamökin legendan – Tarina opetus: lasten kulttuuriharrastuksen tukeminen kannattaa

Jaakko Syrjä ja Kirsi Kunnas olivat katsomassa veistosken julkistusta ja Eppu Normaalin yllätyskeikkaa. Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Ei meillä ole mitään osaa, eikä arpaa tähän veistokseen, vastaa runoilija Kirsi Kunnas, kun toimittaja pyytää häneltä ja kirjailija-aviomies Jaakko Syrjältä tilaisuutta muutamaan kysymykseen Eppu Normaali -veistoksen julkistustilaisuudessa.

Akateemikon arvio on liian vaatimaton.

Kyseessä on klassinen esimerkki siitä, kuinka vanhempien tuki lasten kulttuuriharrastukselle voi poikia paljon. Jopa veistoksen toisen kotikaupungin keskusaukiolle.

Kirsi Kunnas ja Jaakko Syrjä hankkivat vuonna 1962 kesäpaikakseen Ylöjärven Takamaan vanhan koulutalon. Aluksi perhe asettui asumaan juuri parhaassa kunnossa olleeseen keittolarakennukseen eli Alamökkiin. Seuraavalla vuosikymmenellä vanhemmat antoivat Alamökin musiikista innostuneille pojilleen soittokämpäksi. Eppu Normaali kasvoi ja kehittyi Alamökissä.

– Ilman muuta kannatti olla mesenaattina. Olen iloinen heidän puolestaan, että ovat onnistuneet siinä, mitä ovat tehneet, huokaa Kirsi Kunnas.

Perheelle tärkeän paikan muokkautuminen veistokseksi oli myös julkistamistilaisuuteen osallistuneen akateemikon mieleen.

– Se on kaunis veistos ja miellyttää auringonkin silmää.

Aiheeseen liittyvää

  1. "Seinästä reväisty", "kiiltävä esine", "ulkoavaruudesta laskeutunut" – Eppu-veistos puhuttaa, näin juhlakalut itse kommentoivat veistosta
    30.8.2018 19:30
  2. Alamökki on nyt koko Ylöjärven – Eppu Normaali -veistoksen idea löytyi bändin juurilta, katso kuvat
    29.8.2018 19:55

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut