He mahdollistivat Alamökin legendan – Tarina opetus: lasten kulttuuriharrastuksen tukeminen kannattaa

Ei meillä ole mitään osaa, eikä arpaa tähän veistokseen, vastaa runoilija Kirsi Kunnas, kun toimittaja pyytää häneltä ja kirjailija-aviomies Jaakko Syrjältä tilaisuutta muutamaan kysymykseen Eppu Normaali -veistoksen julkistustilaisuudessa.

Akateemikon arvio on liian vaatimaton.

Kyseessä on klassinen esimerkki siitä, kuinka vanhempien tuki lasten kulttuuriharrastukselle voi poikia paljon. Jopa veistoksen toisen kotikaupungin keskusaukiolle.

Kirsi Kunnas ja Jaakko Syrjä hankkivat vuonna 1962 kesäpaikakseen Ylöjärven Takamaan vanhan koulutalon. Aluksi perhe asettui asumaan juuri parhaassa kunnossa olleeseen keittolarakennukseen eli Alamökkiin. Seuraavalla vuosikymmenellä vanhemmat antoivat Alamökin musiikista innostuneille pojilleen soittokämpäksi. Eppu Normaali kasvoi ja kehittyi Alamökissä.

– Ilman muuta kannatti olla mesenaattina. Olen iloinen heidän puolestaan, että ovat onnistuneet siinä, mitä ovat tehneet, huokaa Kirsi Kunnas.

Perheelle tärkeän paikan muokkautuminen veistokseksi oli myös julkistamistilaisuuteen osallistuneen akateemikon mieleen.

– Se on kaunis veistos ja miellyttää auringonkin silmää.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut