Mustavuoren rinteen avaaminen mutkistuu – Kilpailutuksesta on valitettu markkinaoikeuteen

LASKETTELU Rinteiden kilpailutuksesta on valitettu markkinaoikeuteen. Ensi talven tilanne on nyt auki.

Tampereen laskettelurinteiden kilpailutusta käsitellään seuraavaksi markkinaoikeudessa. Konepalvelu Kemppainen Oy:n yhteyshenkilö Esa Kemppainen kokee, ettei kilpailutusta toteutettu reilusti ja siksi ulkopuolisen tahon on hyvä käydä kilpailutus läpi. Tamperelaisen arkisto

Marjo Rämö

Tampereen laskettelurinteiden kilpailutuksesta on valitettu markkinaoikeuteen. Kilpailutukseen jätettiin neljä tarjousta. Voittajaksi valittiin Mustavuori Oy, joka on suunnitellut alueelle laskettelun lisäksi ympärivuotista toimintaa, muun muuassa kalliokiipeilyä, frisbeegolfia, pyöräilyratoja ja agilityä.

Valitus merkitsee sitä, ettei Tampereen kaupunki voi vielä tehdä pitkäaikaista sopimusta Mustavuori Oy:n kanssa. Näin ollen Tampereen laskettelurinteiden kohtalo on ensi talven osalta täysin auki.

Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Lauri Savisaari kertoo, ettei neuvotteluita ensi talven tilanteesta ole vielä käyty.

– Ensi talven osalta etsimme Tuomi Logistiikan kanssa sellaista ratkaisua, jonka turvin rinnetoimintaa voidaan lyhyellä sopimuksella tarjota, Savisaari kertoo.

Mustavuori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mauri Kivistö kertoo, että yritys on periaatteessa kiinnostunut myös lyhytaikaisesta sopimuksesta.

– Mutta ensin täytyy nähdä ehdot. Meidän tavoitteemme on koko ajan ollut se, että Mustavuori avataan, mutta vielä emme tiedä, millaisia mahdollisuuksia tässä tilanteessa on, Kivistö kertoo.

Valituksen teki kilpailutukseen osallistunut Konepalvelu Kemppainen Oy. Valituksessa epäillään, että Tampereen kaupunki on pisteyttänyt alueen kehityssuunnitelman virheellisesti ja syrjivästi.

Lisäksi valituksessa todetaan, että tarjouspyyntö on ollut epäselvä. Kehittämissuunnitelman sisällöstä ei ole annettu ohjeita, joten siksi kehittämissuunnitelman sisällölliset vaatimukset ovat jääneet epäselviksi.

Lisäksi valituksessa ihmetellään sitä, ettei hankintayksikkö ole perustellut päätöstään mitenkään.

Konepalvelu Kemppainen Oy:n yhteyshenkilö Esa Kemppainen kertoo, että alueen määrittelykin jäi epäselväksi.

– Kysyin, voiko suunnitelmia ulottaa myös muualle kuin rinteisiin, lammen alueelle ja kahvioon. Sain vastauksen pari tuntia sen jälkeen, kun tarjouspyyntö oli jo pitänyt jättää sisään. Aluetta sai kuulemma tarkastella laajemminkin.

Kemppainen kokee, että kaupunki on toiminut kilpailutuksessa varsin epämääräisesti.

– Siksi haluan, että ulkopuolinen taho käy kilpailutuksen läpi.

Konepalvelu Kemppainen oli kiinnostunut pyörittämään toimintaa Mustavuoressa. Yritys suunnitteli alueelle ympärivuotista toimintaa. Talvella molemmat rinteet olisivat olleet laskettelukäytössä, niiden lisäksi yritys olisi tarjonnut ilmaisen alkeishissin.

– Kesällä toinen puoli rinteistä olisi ollut mäkiautojen ja toinen puoli pyöräilijöiden käytössä. Lammessa oli tarkoitus järjestää vesilautailua paikallisen yhteistyökumppanin kanssa.

Suunnitelmissa oli myös esimerkiksi skeittiparkin tekeminen ja sisäliikuntapaikka, jossa olisi kiipeilyseiniä.

– Meidän tarjouksemme oli huomattavasti edullisempi kuin voittaneen yrityksen, Kemppainen lisää.

Kemppainen on pyörittänyt rinnetoimintaa aiemmin Kainuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Onko tässä ensimmäinen striimattu kesäteatterin ensi-ilta? – Viikinsaaren kesäteatteri kokeilee kesäkomedian kanssa uudenlaista konstia
 2. Takahuhdin rivitalopalossa kuoli yksi henkilö – Poliisi: Ei epäillä liittyvän rikosta
 3. Ravintolakisa on loppusuoralla, äänestysaikaa enää keskiviikkoon – Tässä Paras Tamperelainen Ravintola 2020 kärkikymmenikkö juuri nyt!
 4. Keskuspuhdistamoon liittyvät viemäriurakat alkavat Härmälässä, Raholassa ja Hatanpäällä – luvassa muutoksia liikennejärjestelyihin
 5. Korona siirsi musiikin ammattilaisen arjen keikkalavoilta autonpesuun – "Yrittäjät, kokeilkaa kaikkea mitä vaan osaatte tehdä"
 6. Karu luku Etlalta: Suomen BKT laskee tänä vuonna 8 prosenttia, hotelli- ja ravintola-alalla lähes kolmanneksen sukellus
 7. Lapset murehtivat perheidensä toimeentuloa ja huoltajiensa jaksamista, henkinen hyvinvointikin lujilla – Tuore selvitys kertoo karuja lukuja korona-ajasta
 8. Helsingin poliisin laaja ihmiskauppa- ja seksuaalirikostutkinta laajentunut lisää – STT: kyseessä Veijo Baltzarin tapaus
 9. Kysely: Korona sai suomalaiset tukiostoksille verkkoon
 10. Rasvakeitin ylikuumeni tamperelaisessa ravintolassa – Henkilökunta sammutti tulipalon alun yhteistyössä pelastuslaitoksen kanssa
 11. Pojat eivät uskaltaneet tulla katolta alas – Pelastuslaitos haki
 12. Matkailu: Olisitko arvannut, että Suomesta löytyy yhä 80 majakkaa, kun mukaan lasketaan myös pookit? – Minna Tauru olisi, sillä hän harrastaa majakoiden bongaamista
 13. "Valmistuvat ovat juhlansa ansainneet" – Tampereen ammattikorkeakoulun kevätjuhlan korvaa videotervehdys
 14. Tamperelaismies potkaisi itselleen tuntematonta miestä kasvoihin – Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta
 15. Omat rahat: Osakesijoittaja Sampo Arola, 37, tavoittelee taloudellista riippumattomuutta huonosta viime vuodesta ja koronasta huolimatta – "Nyt pidän töitäni mielekkäinä, mutta saatan nähdä asian eri tavalla kymmenen vuoden kuluttua"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tamperelaismies potkaisi itselleen tuntematonta miestä kasvoihin – Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta
 2. Suomalaiset imuroivat ihmeen vähän – kuinka usein kotona oikeasti pitäisi imuroida?
 3. Nokian Pirkkalaistorille tulee uusi kesäkahvila – "Myyjien on hyvä muistuttaa asiakkaita säilyttämään riittävät turvavälit"
 4. Muistatko, kun paluuottelua pohtiva Mike Tyson otteli Tammer-turnauksessa 1980-luvun alussa? – Helsinkiläinen Simo matkusti Tysonin kanssa taksissa Rosendahlista Pispalaan syksyisenä iltana
 5. Mikä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020? Äänestä täällä! – Korona-aika toi suosikkikisaan kuudennen sarjan
 6. Ravintolakisa on loppusuoralla, äänestysaikaa enää keskiviikkoon – Tässä Paras Tamperelainen Ravintola 2020 kärkikymmenikkö juuri nyt!
 7. Tampereen Yliopiston Laulajilta virtuaalinen laulutervehdys – etäkuorossa nähdään laulun lisäksi arkisia askareita
 8. 17. maaliskuuta vuonna 2020 oli se päivä, jolloin ylöjärveläiselle Matille valkeni ettei oman alan töitä ole tiedossa kuukausiin – Samana päivänä olisi alkanut Neljä Ruusua -yhtyeen kevätkiertue
 9. Pojat eivät uskaltaneet tulla katolta alas – Pelastuslaitos haki
 10. Korona siirsi musiikin ammattilaisen arjen keikkalavoilta autonpesuun – "Yrittäjät, kokeilkaa kaikkea mitä vaan osaatte tehdä"
 11. Nyt tyhjenee Tammerkoski kolmeksi vuorokaudeksi – Syynä on Hämeensillan peruskorjauksen loppusuora
 12. Keskuspuhdistamoon liittyvät viemäriurakat alkavat Härmälässä, Raholassa ja Hatanpäällä – luvassa muutoksia liikennejärjestelyihin
 13. "Valmistuvat ovat juhlansa ansainneet" – Tampereen ammattikorkeakoulun kevätjuhlan korvaa videotervehdys
 14. Poliisi varoittaa vanhempia lasten Whatsapp-karkaushaasteesta, joka kiertää ainakin Tampereen Kissanmaalla – "Viranomaisten hälyttämisellä apuun ei saa leikkiä"
 15. Kolme bussilinjaa siirtyy pitkäaikaiselle kiertoreitille maanantaina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.