Sudet yleistyvät – Nyt ne pääsivät kansien väliin

KIRJAT Suomessa yleistyneet sudet olivat taustana kirjalle susien kohtaamisista eri aikoina.

Ikaalislaisen kirjailijan Ralf Henrikssonin uutuusteoksessa Sudentappoase kohdataan susia eri puolilla Suomea.

Osa kirjan eränovelleista on totuuspohjaisia ja osa perimätietoon pohjautuvia.

– Sain kimmokkeen Sudentappoaseeseen luettuani toistuvasti mediasta ihmisten ja susien kohtaamisista eri puolilla Suomea. Erityisesti susien viimeaikainen levittäytyminen Länsi-Suomeen laittoi minut kirjoittamaan susiaiheisen eräkirjan, Tampereella vuosikymmeniä työskennellyt Henriksson kertoo kirjan syntyvaiheista.

Kirjan ja sen nimen lähtökohtana oli perimätietoon pohjautuva tapahtuma 1860-luvun nälkävuosilta. Tuolloin rakennettiin hätäaputöinä Ikaalisten ja Kankaanpään välistä maantietä.

– Kahdeksan suden lauma alkoi vaikeuttaa lapiomiesten työtä jatkuvilla hyökkäyksillään. Jotta tietyömaa saatiin ylipäätään maaliinsa, tilattiin apuun sääksmäkeläinen petoeläinmetsästäjä Kokko-Kustaa. Niminovellista Sudentappoase selviää lukijalle, että sudentappoaseena käytettiin rihlapyssyä piilukolla ja käpälävieterillä, Henriksson kertoo.

Sudentappoase sisältää myös tekijän omakohtaisia lintujahteja Kainuusta ja hirvijahteja Etelä-Pohjanmaalta. Susijahtien lisäksi lukija pääsee myös ilvesjahtiin Pohjois-Pirkanmaalle.

Ralf Henriksson on kirjailija ja ekonomi, joka on julkaissut useita eräkirjoja ja muita teoksia. Henriksson on harrastanut eränkäyntiä yli 30 vuoden ajan niin Suomessa kuin ulkomailla.

Kariston julkaisema Sudentappoase on tekijän kymmenes teos.

Ralf Henriksson: Sudentappoase. Karisto, Hämeenlinna 2018. 191 sivua.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut