Lempäälä-viikko havahduttaa huomaamaan hyvän – tapahtumissa jokaiselle jotakin

Tällä viikolla juhlitaan Lempäälää. Päätapahtuma on sunnuntaina Myllyrannassa. Kuva viime vuoden tapahtumasta. Hannu Aspelin/Lempäälän kunta

Riina Haapala

Lempäälässä vietetään tällä viikolla Lempäälä-viikkoa.

Viikkoon otettiin varaslähtö sunnuntaina, kun Soili Turkkisen Joulupukin uudet matkat maailmalla -kirja julkistettiin ja avattiin siihen liittyvä näyttely. Kirjan kuvituksena on Turkkisen applikaatio- ja tilkkutekniikoilla tekemiä teoksia, jotka ovat nähtävillä Ehtookodossa.

– Yhden taulun aiheena on Lempäälän Mattila, joten se sopii kivasti teemaan, yhteisökoordinaattori Talvikki Torppa kertoo.

Lempäälä-viikon pääteemana on Huomaa hyvä. Tavoitteena on tuoda esille kotiseuturakkautta sekä sitä, mikä on hyvää Lempäälässä ja lempääläisissä. Esimerkiksi kuntalaisilta on pyydetty valokuvia Huomaa hyvä -teemalla. Näistä kuvista valikoidaan kuvat Lempäälä-päivän valokuvanäyttelyyn. Lempäälä-viikolla näkyy myös Euroopan unionin Kulttuuriympäristöpäivien teema Tunne perintösi, jaa tarinasi. Lempäälän perintöön voi tutustua tiistaina Kuokkalan Museoraitilla järjestettävällä Perheraitilla sekä lauantaina Lempäälä-Seuran kotiseutukierroksella.

Perjantaina julkistetaan Lempäälän uusi palautekanava ja järjestetään Lastentori Sääksjärven torilla. Viikko huipentuu sunnuntaiseen Lempäälä-päivään ja Huomaa hyvä -tapahtumaan.

Myllyrannassa järjestettävä tapahtuma alkaa puoli yhdeltä ja heti alkuun julkistetaan Vuoden Lempo.

– Haluamme nostaa positiivisesti lempääläisyyttä, luoda yhteisöllisyyttä ja osoittaa, että Lempäälä on hyvä paikka olla ja elää, Torppa kertoo.

Positiivisuuteen on pyritty kiinnittämään huomiota jo kunnan viestintästrategiasta tulevilla tunnisteilla #kyllä ja #elämykset.

Mikä Lempäälässä sitten on niin hyvää, että se halutaan kuuluttaa koko maailmalle?

– Lempäälä on ihmisen kokoinen paikka ja kovasti eteenpäin menevä. Muuttoliike kertoo, että tämä on lapsiperheille ja myös varttuneille hyvä paikka elää, Torppa sanoo.

– Tämä on maalaiskunta. Lempäälä on kehittymässä nauhataajamaksi, mutta täällä on puhdas luonto ja vesistöt ympärillä.

Lempäälä-viikon ja Lempäälä-päivän tapahtumat löytyvät Lempäälän kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.lempaala.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Onko Rodeosta jo tehty kaupat? – Legendaarinen tamperelainen yökerho lupaa omistajauutisia mahdollisesti jo juhannuksen jälkeen
 2. Tampereen terveysasemat pitävät ovet auki tänä kesänä – vain yksi suljetaan heinäkuuksi
 3. Nakkifakiiri avaa ovensa perjantaina – Avauspäivän lupaus: "Jokaiseen nakkimukiin livautetaan yksi ylimääräinen..."
 4. Tampereen kaupunki muistuttaa: nyt on hyvä aika hävittää tämä puutarhan tuholainen
 5. Rattijuoppo kaahasi Kangasalla 131 km/h – tiellä kuudenkympin rajoitus
 6. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 7. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 8. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 9. Viikinsaaren kesäteatterin ensi-ilta striimataan ikäihmisille – esityksen voi nähdä kuvapuhelimella tai palvelutaloissa
 10. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 11. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 12. Aikakoneen Sani odottaa jo syksyä
 13. Nyt siihen saatiin varmuus: TPV:n harjoitusotteluun Ratinaan saadaan ottaa myös yleisöä – Vierasfanien tosin on suositeltava jäädä kotiin
 14. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 15. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.