Kauppi-Niihaman kehittämisessä kokeillaan vertaissuunnittelua – Näin pääset mukaan

Kauppi-Niihaman suunnittelualue Tampereen kaupunki

Marjo Rämö

Kauppi-Niihaman suunnittelussa kokeillaan vertaissuunnittelua, johon toivotaan mukaan alueen käyttäjiä, asukkaita ja muita toimijoita. Vertaissuunnittelussa mukana olevat osallistuvat suunnitteluratkaisujen tuottamiseen ja voivat paneutua itselle tärkeisiin asioihin.

Tampereen kaupunki tiedottaa, että Kauppi-Niihaman alue sopii kokeellisen vertaissuunnittelun kohteeksi.

– Alueen kokonaissuunnittelulle on tarvetta, ja lisäksi alue on tärkeä kaupunkilaisille, jotta se kiinnostaisi ja kannustaisi osallistumaan vertaissuunnitteluun. Vertaissuunnittelussa saatuja ideoita ja tuloksia hyödynnetään jatkossa alueen kaavoituksessa sekä hoidon ja käytön suunnittelussa. Vertaissuunnittelua ei ole kokeiltu vastaavalla tavalla Suomessa, tiedotteessa todetaan.

Kauppi-Niihamalla on pitkä historia kaupungin yleisenä ulkoilun ja vapaa-ajan alueena. Alue palvelee Tampereen kaupungin lisäksi koko kaupunkiseutua.

Alue on merkittävä viherympäristön ja vapaa-ajan palveluiden, maiseman ja kulttuurihistorian sekä ekologisen verkoston kannalta. Kauppi-Niihaman alueeseen kohdistuu kaupungin kasvavan asukasmäärän takia myös painetta lisätä uusia toimintoja tai sovittaa yhteen osin ristiriitaisia tavoitteita.

Vertaissuunnittelu on avoin kaikille Kauppi-Niihamasta kiinnostuneille. Mukaan voi ilmoittautua suunnitteluryhmänä tai yksittäisenä suunnittelijana 15. lokakuuta mennessä verkkosivuilta www.tampere.fi/kauppiniihama löytyvällä lomakkeella.

Vertaissuunnitteluun voi myös osallistua suunnitteluaineistoa kommentoimalla ja osallistumalla järjestettäviin avoimiin tilaisuuksiin.

Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelusta kerrotaan ja keskustellaan koillisen alueverkoston tilaisuudessa 5. syyskuuta kello 17–19. Koilliskeskuksessa osoitteessa Liikekatu 3 (kirjaston kokoustila Kivi) ja keskustan aleverkoston tilaisuudessa 11. syyskuuta kello 17–19 Kissamaan koululla osoitteessa Teiskontie 28.

Vertaissuunnittelu toteutetaan syksyn 2018 sekä talven ja kevään 2019 aikana. Syksyn aikana käynnistetään suunnittelu, laaditaan suunnitelmaluonnoksia ja suunnitteluun osallistujille järjestetään työpajoja. Keväällä 2019 saatetaan suunnitelmaehdotukset valmiiksi ja esitellään niitä avoimessa seminaarissa.

Vertaissuunnittelun käynnistämistä ovat Tampereen kaupungin kanssa yhdessä ideoineet ja valmistelleet Villi vyöhyke ry ja Tampereen ammattikorkeakoulu.

Verkkosivulta www.tampere.fi/kauppiniihama löytyvät hyödynnettävä aineisto, yhteystiedot ja kuvapankki. Sivuilla julkaistaan myös puheenvuoroja, joiden tarkoituksena on herätellä keskustelua eri näkökulmista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 2. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 3. Terassilaajennuksia kaduille ja puistoihin, penkkejä ja pöytiä... – Näin Tampere vauhdittaa ravintolakesää 2020
 4. Nuori mies pakeni Tampereella poliiseja ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita liikenteessä – Kaikki päättyi näyttävään kiinniottoon Hervannassa
 5. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 6. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 7. Noutoruoka on Tampereella otettu omaksi, parasta take awayta äänestänyt jo yli 5000 – Tässä Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 top 10 juuri nyt
 8. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 9. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 10. Mikä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020? Äänestä täällä! – Korona-aika toi suosikkikisaan kuudennen sarjan
 11. Suomen Paras Luomuhevi -kisan voitto Tampereelle: "Jo kymmeniä vuosia tehty luomuvalikoiman eteen paljon töitä"
 12. Tampereen kirjastot avautuvat 1. kesäkuuta – Palveluihin tulee pieniä muutoksia
 13. Ajoneuvoliikenne Hakametsän jäähallin parkkipaikalle estetään perjantaista alkaen – Syynä nuorison häiritsevät kokoontumiset
 14. Suvivirsi soi tänä vuonna virtuaalisesti – mallia näyttävät kansanedustajat, Club For Five ja Tampereen konservatorio
 15. Tampereen Vihreät nimesi neljäkymmentä kuntavaaliehdokasta – "Ehdokastilanteemme on erinomainen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.