Moottori-lehden suuri talvirengastesti paljasti: Hyvä pito jäällä ei takaa pitoa lumella – 3 rengasmerkkiä nousi ylitse muiden

Moottori-lehden suuri talvirengastestisti paljastaa, että nastarenkaissa on suuria eroja eri keleissä ajettaessa.

– Testistä käy ilmi, että jääpidoltaan hyvä rengas ei välttämättä ole loistava sulalla ja märällä asvaltilla tai lumella paras voi olla muissa olosuhteissa keskikastia. Renkaiden ominaisuudet erilaisissa olosuhteissa korostuvat, kun talvet muuttuvat entistä vaihtelevammiksi, kertoo Moottorin päätoimittaja Eila Parviainen

Renkaita valitessa autoilijan kannattaakin pohtia, millaisiin olosuhteisiin itse haluaa parhaat ominaisuudet. Rrenkaan ominaisuudet on hyvä tiedostaa vaihtelevissa keleissä.

Moottorin testissä oli mukana kahdeksan eri nastarengasta. Esimerkiksi ennätysmäärän nastoja omaava Michelinin rengasuutuus osoittautui testissä jääpidossa selvästi kilpailijoitaan paremmaksi ja toimi mainiosti myös lumella. Sen sijaan sulalla kelillä sen sivuttaispito jäi kärkirenkaita heikommaksi.

Testin tasapainoisimmiksi kokonaisuuksiksi rankattiin Continental Ice Contact 2 ja Nokian Hakkapeliitta 9, joiden vahvuus oli nimenomaan siinä, että ne suoriutuivat tasaisesti eri olosuhteissa.

Testin loput viisi rengasta pärjäsivät osassa kokeita hyvin, mutta sisälsivät myös selvästi heikompia ominaisuuksia.

Testin ensimmäinen osa, nastarengastesti julkaistiin keskiviikkona 12. syyskuuta. Nastattomat talvirenkaat ovat tarkastelussa lehden seuraavassa numerossa, joka ilmestyy 10. lokakuuta.

Moottori toteutti ison talvirengastestin nyt ensimmäistä kertaa. Testit toteutettiin yhdessä arvostetun suomalaisen Test World -testilaitoksen kanssa.

Moottori-lehti on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Lisää autoaiheisia juttuja Moottorin nettisivuilla www.moottori.fi.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut