"Vihreät tulee ottamaan vaalivoiton keväällä – Saa ottaa talteen"

POLITIIKKA Kaupunginvaltuutettu Matti Helimo uskoo, että puolue saa alamäkeen kääntyneen kelkan nostettua ensi kevääksi nyt sairauslomalle jääneen, kritisoidun puheenjohtajansa Touko Aallon avulla. Sitä ennen pitäisi jättää kuitenkin kohut taakse ja päästä puhumaan varsinaisista politiikan sisällöistä.

Matti Helimo uskoo Touko Aaltoon lähestulkoon kuin vuoreen. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Gallupkannatus ropisee onnistuneen kunnallisvaalimenestyksen jälkeen Suomessa, Ruotsissa kannatus on valahtanut neljään prosenttiin. Puheenjohtaja seikkailee julkisuudessa milloin yhden, milloin toisen asian kanssa, jotka eivät liity politiikan sisältöön kuin korkeintaan mausteeksi.

Näiden ongelmien kanssa Vihreät on joutunut kuluvan vuoden aikana painiskelemaan tosissaan, ja asia on herättänyt hyvinkin suorapuheista julkista keskustelua puolueen sisällä. Viimeksi aiheesta kuultiin painava puheenvuoro pitkän linjan poliitikolta Pauli Välimäeltä Tampereen kaupunginvaltuutetuksi viime keväänä noussut ja pitkälti politiikan ulkopuolelta tullut Matti Helimo myöntää Välimäen huolen pitkälti oikeaksi. Sävyeroja vanhemman ja nuoremman politiikon väliltä kuitenkin löytyy.

– Onhan se selvää, että kun noin paljon ollaan varsinaisen politiikan sisällön ulkopuolelta julkisuudessa, niin ei se kannatukselle hyvää tee. Sisällöissä me olemme kuitenkin mielestäni Suomen parhaita, ja myös puheenjohtaja Touko Aallon osaaminen tulee parhaiten esille kun hän pääsee puhumaan nimenomaan asioista, Helimo pohtii.

Eduskuntavaalit ovat ensi keväänä. Helimo uskoo, että puolueen kelkka saadaan käännettyä siihen mennessä. Ja nimenomaan niin, että isoimpia puikkoja pitää hyppysissään juuri Touko Aalto.

– Kyllä se onnistuu Aallon johdolla. Nyt vaan pitää päästä puhumaan asioista ja politiikan sisällöistä, muu ei auta.

Lisähaastetta tuli haastattelun jälkeen, kun julkisuuteen tuli tieto Touko Aallon sairaslomasta. Helimo sanoo, että asioita hoidetaan nyt yhteistyöllä.

– Sitä Toukokin on korostanut ja halunnut. Olen nyt entistäkin vahvemmin hänen tukenaan.

Ensimmäisen kauden valtuutettu on ehtinyt tutustua Välimäen pitkään Facebook-kommenttiin ja vaikka ymmärtää konkarin huolen, ei kuitenkaan aivan allekirjoita tapaa jolla hän asiat toi esille.

– Kiekkojoukkueessakin mennään puhumaan ensin kapteenille tai valmentajalle sen sijaan että lähdetään julkisuuteen. Tästä näkökulmasta Välimäen menettely oli hiukan eriskummallista, Helimo ihmettelee.

Ongelmista huolimatta Helimolla on kova ja innostunut luotto Vihreiden tulevaisuuteen.

– Seuraava jytky tulee ensi keväänä. Niissä vaaleissa Vihreät tulee ottamaan kaikkien aikojen äänisaaliin. Saa ottaa talteen, Helimo innostuu.

Matti Helimo

41-vuotias opettaja ja Pirkanmaan OAJ:n puheenjohtaja. Monitoimimies, julkaissut kolme pitkäsoittoa.

Valittiin Vihreiden listalta sitoutumattomana Tampereen kaupunginvaltuustoon keväällä 2017.

On sittemmin liittynyt Vihreiden jäseneksi. Uskoo puolueen vaalivoittoon kevään 2019 eduskuntavaaleissa. On myös itse niissä ehdolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 2. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 3. Terassilaajennuksia kaduille ja puistoihin, penkkejä ja pöytiä... – Näin Tampere vauhdittaa ravintolakesää 2020
 4. Nuori mies pakeni Tampereella poliiseja ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita liikenteessä – Kaikki päättyi näyttävään kiinniottoon Hervannassa
 5. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 6. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 7. Noutoruoka on Tampereella otettu omaksi, parasta take awayta äänestänyt jo yli 5000 – Tässä Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 top 10 juuri nyt
 8. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 9. Ajoneuvoliikenne Hakametsän jäähallin parkkipaikalle estetään perjantaista alkaen – Syynä nuorison häiritsevät kokoontumiset
 10. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 11. Tampereen kirjastot avautuvat 1. kesäkuuta – Palveluihin tulee pieniä muutoksia
 12. Mikä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020? Äänestä täällä! – Korona-aika toi suosikkikisaan kuudennen sarjan
 13. Suomen Paras Luomuhevi -kisan voitto Tampereelle: "Jo kymmeniä vuosia tehty luomuvalikoiman eteen paljon töitä"
 14. Tampereen Vihreät nimesi neljäkymmentä kuntavaaliehdokasta – "Ehdokastilanteemme on erinomainen"
 15. Suvivirsi soi tänä vuonna virtuaalisesti – mallia näyttävät kansanedustajat, Club For Five ja Tampereen konservatorio

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.