Uutta progepoppia Tampereen malliin!

JULKAISU The Outer Sonics pitää linjansa.

The Outer Sonics näyttää taitonsa Tampereella torstaina. -

Markku Makkonen

Tamperelainen The Outer Sonics juhlii torstaina toista albumiaan. Tasapainoinen ja taitava musiikki soi Jack the Roosterissa.

– Soitamme kattavasti molempien levyjen biisejä, laulaja Nina Hiironniemi tiivistää.

Nelikon ensimmäinen pitkäsoitto Violet näki päivänvalon runsas kaksi vuotta sitten. Sen jälkeen bändi on treenannut, keikkaillut ja kasvanut yhteen.

– Keikkoja tehdessä ne suurimmat särmät hioutuu. Siitä on etua, kun tuntee kaverit kuin omat taskunsa. Palautetta suuntaan ja toiseen sataa tasapuolisesti. Varsinkin uuden levyn tekemisen myötä ollaan hitsauduttu bändiksi, jossa luova työskentely on helppoa ja mutkatonta, Hiironniemi kertoo.

Ninan lisäksi The Outer Sonicsissa vaikuttavat hänen aviomiehensä rumpali Mika Hiironniemi, kitaristi Ari Niemi ja kaupungin energisin basisti Samuli Happo

Pohjanmaalta tamperelaistunut porukka tuntee Mansen omakseen.

– Bändin kaikki tyypit ovat asuneet Tampereella reilut 20 vuotta, joten kyllä tämä on iskostunut kotikaupungiksi. Pohjanmaan juuret ovat kuitenkin tiukassa.

– Tampereen tarjoamat mahdollisuudet niin työn kuin kulttuurin saralla ovat lyömättömät. Kyllä täällä on hyvä tehdä musiikkia ja matkata keikoille, Nina summaa.

The Outer Sonicsin musiikillinen tyyli ei täysin vastaa musiikkiteollisuuden mieltymyksiä.

– Progeen ollaan liikaa mainstreamea ja popkentälle liian koukeroista. Jatkossakin pyritään menemään laatu ja biisit edellä yrittämättä sopeutua muiden luomiin odotuksiin ja genreihin. Meidän musamakuhan on laaja, joten ei sitä tiedä, mitä kikkakolmosia seuraavalle levylle tulee.

– Tavoite on kolmoslevy jo ensi vuodelle. Työn alla se jo on, Nina kuittaa.

The Outer Sonics Jack the Roosterissa to 20.9.

outersonics.com

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut