Ylöjärvi vuokraa lähes 200-vuotiaan rakennuksen kahvilaksi

Ylöjärven kaupungin sivistysjohtaja Matti Hursti seisoo Vanhan Räikän edustalla. Sonja Sivonen/Tamperelaisen arkisto

Petteri Mäkinen

Ylöjärven kaupunki hakee kilpailutuksella kahvilayrittäjää Vanhaan Räikkään eli kulttuurihistoriallisesti merkittävään Räikän taloon kaupungintalon aukiolle.

Aukiolla julkistettiin muutama viikko sitten Eppu Normaali -vestos Alamökki.

Vanhaa Räikkää peruskorjataan parhaillaan. Saneeraus valmistuu kesäkuun 2019 loppuun mennessä. Kunnostuksen myötä Räikän talosta halutaan luoda tärkeä kohtaamispaikka kaupunkilaisille.

Vanha Räikkä oli aikoinaan Räikän tilan päärakennus ja se valmistui 1820-luvulla. Tila myytiin Ylöjärven kunnalle vuonna 1932 ja päärakennus siirtyi kunnan käyttöön vuonna 1947. Talossa toimi sittemmin mm. kunnanvirasto.

Kahvila tulee rakennuksen alakertaan, joka on kokonaan kahvilayrittäjän käytössä. Kahvilassa järjestetään taidenäyttelyjä ja niiden tuottamisesta vastaa kaupungin kulttuuripalvelut. Kahviolla on asiakaspaikkoja myös katetulla terassilla. Lisäksi alakertaan tulee kabinetti, jota yrittäjä voi vuokrata vaikkapa kokoustilaksi.

Räikän yläkerran tiloja hallinnoi ja vuokraa kaupunki. Yläkertaan tulee kirjailijatyöhuone sekä Ylöjärven ensimmäinen yhteistyötila, josta esimerkiksi freelancerit ja yrittäjät voivat vuokrata lyhytaikaisia työpisteitä. Yläkertaan tulee myös kokoustila.

Vanha Räikkä tarjoaa yrittäjälle ainutlaatuisen ympäristön toteuttaa uudenlaista kahvilakonseptia. Kaupunki edellyttää valitulta kahvilayrittäjältä sitoutumista Räikän talon ja ympäröivän alueen (Räikänpuiston ja kaupungintalon aukion) toiminnan kehittämiseen, yhteisöllisyyden lisäämiseen sekä yhteistyöhön kaupungin ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Sopimuskausi alkaa 1.8.2019. Kahvilatoiminnan tarkka ajankohta neuvotellaan valitun palveluntuottajan kanssa erikseen.

Tarjoukset tulee jättää 29. lokakuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.