Tämä päätös pitää yhden päivän – Lidl lopettaa muovikassien myynnin

Jari Pietiläinen

Ensi viikon keskiviikkona Lidlin kassoilla ei ole myynnissä kertakäyttöisiä muovikasseja eikä hedelmien ja vihannesten osastolla tarjolla muovipusseja. Tempauksella Lidl haluaa näyttää, että turhan muovin vähentäminen on helppoa.

Päivän ajan muovikassien tilalla kassalla on tarjolla samoja kesto- ja paperikasseja kuin normaalistikin ja hedelmäpussien tilalla biopusseja. Ensisijaisesti Lidl kannustaa asiakkaita ottamaan ostoksille mukaan oman kauppakassin.

– Muovikassit ovat vain yksi, mutta konkreettinen ja helppo tapa vähentää turhaa muovia, toteaa Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Maija Järvinen

Motiivina tempaukselle Lidlillä on muovikassien käytön pysyvä vähentäminen. Euroopan unionissa yhteiseksi tavoitteeksi on asetettu, että vuoteen 2025 mennessä muovikasseja kulutettaisiin vuosittain vain 40 kappaletta per henkilö. Suomessa tästä tavoitteesta ollaan vielä kaukana.

Muovikassittoman keskiviikon jälkeen muovikassien hinta muuttuu Lidleissä. Ensi viikon torstaista alkaen muovikassi maksaa saman verran kuin paperikassikin eli 25 senttiä.

– Olemme tehneet toimenpiteitä muovikassien kulutuksen vähentämiseksi ennenkin, mutta kulutus ei ole laskenut mielestämme riittävästi. Hinta ohjaa valintoja, joten päätimme korottaa muovikassin hintaa, Maija Järvinen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.