Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pantse Syrjän epäiltyjä pahoinpitelyjä käsittelevä oikeudenkäynti alkoi Tampereella – Ex-vaimo syyttää useista rajuista väkivallanteoista, Syrjä väittää ex-vaimon keksineen kaiken

Näky Pirkanmaan käräjäoikeuden ensimmäisen kerroksen odotusaulassa on erikoinen ja surullinenkin. Muusikko Mikko Juhana "Pantse" Syrjä odottelee oikeudenkäyntinsä alkua tuttu miesporukka seuranaan: Eppu Normaali. Paikalla istuvat jo Juha Torvinen ja veli Martti sekä Aku Syrjä Basisti Sami Ruusukallio tulee kohta paikalle. Seurana on myös Mikon ja Martin äiti, Kirsi Kunnas

– Tuokaa syyllinen sisään, murjaisee Martti nähdessään runsaan kuvaajalauman.

– Olemme paikalla tukemassa bändikaveria, kommentoi Aku Syrjä lyhyesti.

Kohta tulee paikalle Mikko Syrjän ex-vaimo, näyttelijä ja teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo Hän on asiakokonaisuuden asianomistaja: Sinisalo väittää Syrjän pahoinpidelleen tämän kolmeen otteeseen vuosien 2014-2017 aikana. Pahin pahoinpitelyistä väitetään sattuneen tapaninpäivän yönä vuonna 2016: tuolloin Sinisalon mukaan Syrjä oli muun muassa lyönyt tätä, kaatanut maahan ja sanonut, että pystyy tappamaan tämän niin ettei teosta jää mitään jälkiä.

Tässä yhteydessä Sinisalon käsi oli myös lähtenyt sijoiltaan, jonka seurauksena käsi oli usean kuukauden ajan kantositeessä. Sinisalon asianajaja Kaarle Gummerus esitteli muun muassa taksilaskuja, jotka olivat aiheutuneet siitä kun Sinisalo oli joutunut hoidettavaksi Ylöjärven terveyskeskuksen ensiapuun.

Mikko Syrjä kiistää kaikki teot. Syrjän asianajajan Jussi Ojalan mukaan Sinisalo on kehitellyt tarinat päästään siksi, että Syrjä oli halunnut erota tästä useamman vuoden ajan eikä tuo ollut Sinisaloa miellyttänyt. Ojalan mukaan Sinisalo oli kertonut väitetyistä pahoinpitelyistä eri ihmisille hyvin eri sanakääntein.

Kirsi-Kaisa Sinisalo laittoi avioerohakemuksen vireille tammikuussa 2017. Sinisalo haki eroa yksin. Mikko Syrjällä ei ole aiempaa rikosrekisteriä. Syrjä ja Sinisalo alkoivat seurustella jo nuorina, ja olivat 22 vuotta naimisissa. Ex-pariskunnalla on yhteinen poika.