Teatteriarvio: Naiset laulavat avoimina karaokea

Teatteriarvio Kuumia aaltoja -esitykselle voi jo ensi-illassa ennustaa suurta suosiota – niin innostuneen vastaanoton se sai.

Kaksi Annea eli tumma Karoliina Kudjoi ja vaalea Kristiina Hakovirta tapaavat sattumalta karaokebaarissa ja kertovat lauljen välissä elämästään TTT-Klubin Kuumat aallot-näytelmässä. Kari Sunnari

Katariina Fleming

TTT-Klubi on kuin luotu Kuumia aaltoja -karaokeshow`lle. Siellä istutaan ravintolassa juomat edessä kuin aidoissa karaokepaikoissa ja yleisö saa laulaa mukana kertosäkeet. Aikuinen nainen mä oon lauloivat myös salin miehet innokkaina.

Esitys alkaa räväkästi Tää yö nyt ollaan vaan ja hengaillaan, ei mennä nukkumaan. Kristiina Hakovirta ja Karoliina Kudjoi näyttävät heti, että nyt lavalla ovat taitavat laulavat näyttelijät.

Naiset ovat tulleet ravintolaan laulamaan karaokea ja kun kuulutetaan ”seuraavaksi Anne” molemmat menevät mikin luokse. Kristiina on Anne A ja Karoliina Anne P ja he päättävät laulaa yhdessä. Siitä alkaa koko illan kestävä naisten välinen yhteys, jossa kumpikin kertoo elämästään: työstä, avioeroista, miehistä, lapsista, äideistä, mokailuista, haaveista.

Osuvat musiikkivalinnat rytmittävät esitystä ja yleisö on mukana kun lauletaan Peto on irti, Paratiisi, Rakkauden jälkeen ja Vanha nainen hunningolla.

Anne Prokofjeff, entinen Saastamoinen, on kokenut käsikirjoittaja, näytelmäkirjailija ja kirjailija. Viime vuodet hän oli mukana Uusi päivä -sarjan käsikirjoitustiimissä. Aiemmin hän on kirjoittanut näytelmät Pitkä pitkä lyhyt lyhyt, Kilon paloina ja Hyvässä nousussa Hiljattain hän julkaisi ensimmäisen romaaninsa Pelisilmät Prokofjeff on myös toiminut Pirkanmaan läänintaiteilijana.

Kuumia aaltoja on kuin räätälöity keski-ikäisille naisille, mutta sen aiheet koskettavat kaiken ikäisiä. Naiset ovat kokeneet avioeron, toisen mies vaihtoi 22-vuotiaaseen. Lapset ovat lentäneet pesästä, mutta omat äidit ovat vanhenemassa ja kaipaavat apua. Rakkauden kaipuu on kuitenkin syvässä, vaikka laastarisuhteitakin on harrastettu. Välillä on kunnolla mokailtukin, mutta se kuuluu elämään.

Tiina Brännare on ohjannut paljon musiikkinäytelmiä ja onnistuu tässäkin erinomaisesti. Esitys on vauhdikas, mutta siinä on sopivasti myös suvantokohtia.

Pekka Siiskosen musiikin tuotanto ja Tero Koiviston valo- ja videosuunnittelu sekä Sari Raution kampausten ja maskeerausten suunnittelu tekevät esityksestä nautittavan kokonaisuuden.

Kristiina Hakovirta on koulutettu laulaja ja Karoliina Kudjoi hämmästyttää myös taidoillaan. Naisten äänet sopivat hyvin yhteen ja kummallekin on valikoitunut sopivat laulut. Pidetään huolta toisistamme, toivottavat naiset ja samaa mieltä on varmaan kiitollisena aplodeeraava yleisö.

Kuumia aaltoja

Käsikirjoitus Anne Prokofjeff

Ohjaus Tiina Brännare

Musiikin tuotanto Pekka Siistonen/Stone Factory Oy

Pukusuunnittelu työryhmä ja TTT:n puvusto

Kampausten ja maskeerausten suunnittelu Sari Rautio

Valo- ja videosuunnittelu Tero Koivisto

Rooleissa Kristiina Hakovirta – Anne A

Karoliina Kudjoi – Anne P

Kantaesitys TTT-Klubilla 5.9.2018

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.