Ravintolayhtiö Restamaxilta yt-pommi: Hakee vähintään 6 miljoonan euron säästöjä – "Irtisanomiset, lomautukset ja osa-aikaistamiset mahdollisia"

Helsinkiläinen ravintola Sandro oli mukana brittiläis-australialaisen pariskunnan somemainosten sarjassa – tosin vain katovat 24 tuntia. Arkistokuvassa osa Sandron kattausta. Marketta Karjalainen

Mikko Välimaa

Yrityskaupoilla nopeasti laajentunut ravintolaketju Restamax Oyj aloittaa yt-neuvottelut.

Yhtiön kertoi perjantaina suunnittelevansa konsernin johdon, hallinnon ja tukitoimintojen yhdistämistä ja uudelleen organisoimista. Uudistuksilla tavoitellaan vähintään kuuden miljoonan euron säästöjä vuodelle 2019.

Neuvottelut kokevat myös tytäryhtiöiden, eli Royal Ravintoloiden, Royal Konseptiravintoloiden sekä Sushi World Oy:n henkilöstöä.

– Ravintolayksiköiden toimintojen ja työsuhteen ehtojen muuttamista suunnitellaan vastaamaan joustavammin alalle tyypilliseen kysynnän vaihteluun. Tavoitteena on varmistaa laadukas asiakaspalvelutaso, joka joustaa kysynnän mukaisesti, yhtiö muotoilee pörssitiedotteessaan.

Yhtiön mukaan se ei vielä osaa arvioida mitä konkreettisia vaikutuksia muutoksilla on työntekijöille.

– Toimenpiteet voivat johtaa henkilöstön työtehtävien uudelleenjärjestelyihin, osa-aikaistamisiin, lomauttamisiin tai irtisanomisiin. Neuvottelujen vaikutuksia tullaan tarkentamaan prosessin edetessä.

Ravintolahenkilöstöä koskevat ensimmäiset neuvottelut pidetään 26. syyskuuta.

Yhteistoimintaneuvottelujen kestoksi on arvioitu kuusi viikkoa. Konsernin hallintoa koskevat neuvottelut on aloitettu jo aiemmin syyskuussa.

Restamax osti kesäkuussa Royal Ravintolat -ketjun. Ketjulla on yli 200 ravintolaa, joista eteläisin on Hangossa ja pohjoisin Levillä. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat muun muassa Wayne's Coffee, Ale Pubi, Stefan's Steakhouse, Classic American Diner, Hanko Sushi, Sandro, Savoy ja Teatteri.

Konserni työllistää sesongista riippuen noin 3 500 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamax Oyj:n vuoden 2017 liikevaihto oli 185,9 miljoonaa euroa.

Edit klo 11.48 Lisätty otsikkoon ja juttuun, että säästötavoite on vähintään 6 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.