Pikku Kakkosesta tutut hyönteiset tanssivat nyt ydinkeskustassa

TANSSI Pikku Kakkosesta tutut pörriäiset nähdään Hällä-näyttämöllä Hämeenkadulla.

Pikku Pörriäinen tanssi ystävineen Tampereen keskustassa Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä. Harri Hinkka

Marjo Rämö

Pikku Kakkosesta tuttu Pikku Pörriäinen esiintyy ystävineen Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä. Teatterissa nähdään televisiosta tutut pörriäiset yhtä lukuun ottamatta.

Pitkäsarvista sarvijaakkoa ei voitu päästää esiintymään käytännön syistä.

– Näyttämöllä on liikuttava ketterästi ja liikuteltava sermejä. Se ei onnistu, jos päässä on suuret sarvet, Tanssiteatteri MD:n toiminnanjohtaja Anniina Kumpuniemi kertoo.

Kumpuniemi nähdään lavalla perhosena, muurahaisena ja sittisontiaisena.

Esitys on jo herättänyt ihastusta pikkuväen keskuudessa, vaikka ensi-illasta on vasta viikko.

– Täällä on käynyt joka päivä noin 200 kakkosluokkalaista, ja olemme saaneet ihanan välitöntä palautetta. On hieno kuulla yleisön joukosta ihastuksen kiljahduksia, Tanssiteatteri MD:n teatterisihteeri Hanna Romo kertoo.

Pikku Kakkosessa nähdyissä episodeissa ei kuultu lainkaan puhetta, ja sama linja jatkuu myös näyttämöllä. Esityksen kantavana teemana on musiikki ja hyönteisten tanssi.

Musiikin on säveltänyt Arto Piispanen

– Esityksen musiikki tarjoaa taidekasvatusta jazzmusiikin maailmaan. Piispasen säveltämä musiikki on fuusiojatsahtavaa ja se on aika jännittävää, Kumpuniemi vinkkaa.

Pörriäisten asut ovat televisiosta tuttuja Tiina Eskelisen luomuksia.

Ystäväni Pikku Pörriäinen -esityksessä utelias kärpänen kohtaa erilaisia ystäviä: omasta mielestään ahkeria muurahaisia, pinkin mambotaituri heinäsirkan, palloilevan sittisontiaisen, energisen kimalaisen, ujon ja pimeää aristavan hämähäkin, lumoavan kauniin perhosen ja apua tarvitsevan paarman.

Esityksen pituus on noin 45 minuuttia, ja sitä suositellaan yli neljävuotiaille.

Esityksiä nähdään syys-, marras- ja joulukuussa 2018 sekä helmikuussa 2019.

Pikku Pörriäiseen ja hyönteiskavereihin voi tutustua myös Yle Areenassa, missä Pikku Kakkosessa nähnyt episodit ovat nähtävillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.