Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Amuritunnelin hinta on nousemassa yli 50 miljoonaan – Osa valtuutetuista haluaisi jo keskeyttää kaavan valmistelun

KESKUSTA Amuritunneli on Rantatunnelin 700-metrinen jatke.

Amuritunnelin kustannusarvio on noussut aiemmin ilmoitetusta 43 miljoonasta eurosta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tunnelin toteuttaminen maksaisi yli 50 miljoonaa euroa.

Tampereen kaupungin suunnittelupäällikkö Ari Vandell kertoo, ettei hankkeesta ole vielä tässä vaiheessa esittää tarkkaa kustannusarviota.

– Teemme vielä pieniä säätöjä, joilla hintaan voidaan vaikuttaa.

Vandell arvioi, että Näsikallion maanalaisen eritasoliittymän ja Amuritunnelin asemakaava saadaan nähtäville vielä tämän vuoden puolella.

Osa poliitikoista haluaisi jo keskeyttää Amuritunnelin suunnittelun. Yhdyskuntalautakunnan jäsen Jouni Sirén (vas.) ehdotti lautakunnalle 11. syyskuuta, ettei Amuritunneliin liittyviä viimeaikaisia selvitystöitä enää hyväksyttäisi maksettavaksi.

– Kaupungin nykyisessä taloustilanteessa Amuritunnelin rakentamista ei voi pitää kannatettavana investointina. Siksi ei myöskään ole järkevää käyttää rahaa sen valmisteluun, hän perusteli.

Kyse oli kahdesta selvityksestä, joiden yhteenlaskettu hinta oli liki 22 000 euroa.

Sirénin ehdotus ei saanut muilta kannatusta.

Apulaispormestari ja yhdyskuntalautakunnan puheenjohtaja Aleksi Jäntti (kok.) kertoo, ettei suunnittelua ole syytä lopettaa kesken kaiken.

– Pormestariohjelmassa todetaan, että hankkeen tarve selvitetään ja se toteutetaan kustannus-hyötyarvioon nojautuen. Nyt tehdään tarvittavat selvitykset, jotta todellinen hinta saadaan selville.

Jäntti ei ole valmis kannattamaan Amuritunnelia hinnalla millä hyvänsä.

– En minä sitä sitten kannata, jos hinta on kamalan kallis. Hyödyt ja kustannukset on tietenkin puntaroitava, ja siksi on tärkeää, että kaikki selvitykset tehdään.

Amuritunneli on Rantatunneliin suunniteltu 700-metrinen maanalainen jatke. Uutta tunnelia pitkin pääsisi maan päälle Satakunnankadulla. Suuaukko sijaitsisi Mustanlahdenkadun ja Kortelahdenkadun välisellä katuosuudella.

Samassa yhteydessä on tarkoitus rakentaa Näsikallion maanalainen eritasoliittymä, jonka kautta voisi ajaa Kunkun parkkiin. Eritasoliittymän ramppien alkupäät on jo louhittu Rantatunnelin louhinnan yhteydessä, ja kiertoliittymien välinen silta on rakennettu. Sillan alapuoli näkyy Rantatunnelissa Näsikallion kohdalla.