Lidlin jättityömaalla epäily alipalkkauksesta – Toimitusjohtaja: "Urakasta vastaava yhtiö hoitanut velvoitteensa"

Tanja-Elina Niemi

Järvenpäähän uutta isoa logistiikkakeskusta rakennuttavakauppaketju Lidl kommentoityömaalla ilmenneitäepäilyjäsähkömiestenalipakkauksesta

Lidlin Suomen toimitusjohtajaLauri Sipponensanoosanomalehti Keski-Uusimaalle, että riidassa on kyse työmaan urakoinnista vastaavanBoctok Oy:n ja Sähköliiton välisestä näkemyserosta.

– Boctok Oy on tietojemme mukaan hoitanut kaikki työnantajavelvoitteensa asiallisesti, ja yrityksen ja sen työntekijöiden työnjälki on ollut hyvää. Toivomme kiistan ratkeavan pikaisesti ja työrauhan palautuvan työmaalle, kommentoi Sipponen K-U:lle.

Sähköalojen ammattiliitto on julistanut seitsemän logistiikkakeskuksen työmaalla toimivaa yritystähakusaartoon. Kiista koskeealantyöehtosopimuksen noudattamista, minkä lisäksi liitto on epäillyt ulkomaalaisten työntekijöiden alipalkkausta.

Lauri Sipposen tiedon mukaan rakennusurakasta vastaava Boctok Oy on hoitanut työnantajavelvoitteensa asiallisesti,ja yrityksen ja sen työntekijöiden työnjälki on ollut Sipposen mukaan hyvää.

–Mikäli käyttämämme urakoitsijan toiminnassa havaitaan epäselvyyksiä, ryhdymme luonnollisesti osaltamme selvittämään asiaa, Sipponen sanoo Keski-Uusimaalle.

Edit klo 12.28. Muutettu otsikkoa ja lisätty toimitusjohtaja sitaatti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.