Tesoman Fingerpori-seinämaalaukset ovat nyt valmiita – Tästä osoitteesta ne löytyvät

TAIDE Heimo Vesa seikkailee Tampereen Tesomalla UPEA18-taidefestivaalin myötä

Fingerpori-muraali Tesomalla Rami Marjamäki

Marjo Rämö

Tampereen Tesomalle toteutettu Fingerpori-seinämaalaus on nyt valmis. Seinämaalaus koostuu kuvista, jotka on maalattu kolmen kerrostalon seinään. Teossarja sijaitsee osoitteessa Kohmankaari 2-6.

Teos on osa UPEA-taidefestivaalia, johon Tampere osallistuu nyt ensimmäistä kertaa.

Kolmen muraalin teossarja on suurta kansasuosiota nauttivan sarjakuvan debyytti näin isossa mittakaavassa. Koko kansan huumorimieheksi tituuleerattu Pertti Jarla inspiroituu historiasta, populaarikulttuurista, uskonnosta ja sanaleikeistä, joiden teemoja hän käsittelee ennakkoluulottomalla ja ronskilla tyylillään. Runsasta huomiota saaneen teossarjan toteutusta on seurattu uteliaana Tesoman kaupunginosassa.

Tampereen teoksen toteuttamisessa ovat mukana Tampereen kaupunki, Visit Tampere, Tikkurila, Pintaväri, Renta ja Asunto Oy Ristikukkula.

UPEA18-taidefestivaalin aikana toteutetaan 20 pysyvää julkista taideteosta 12 kaupunkiin ympäri maan. Suomen suurin julkisen tilan taidetapahtuma kannustaa ihmisiä tutustumaan julkiseen taiteeseen ja osallistumaan siitä käytävään keskusteluun. Festivaalin teokset toteutetaan syyskuun aikana. Tapahtuman järjestää Upeart

Kuvat: Rami Marjamäki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.