Taysiin avataan sairaalaolosuhteissa Suomen ensimmäinen henkilöasiakkaille suunnattu apteekki – Ovet auki maanantaina aamukahdeksalta

Pekka Ruissalo

Taysissa avataan maanantaina Suomen ensimmäinen henkilöasiakkaille sairaalaolosuhteissa suunnattu apteekki, Tammedi. Apteekki on avoin kaikille apteekkipalveluita tarvitseville. Ennen kaikkea apteekki helpottaa sairaalassa asioivia, kun apteekkiin pääsee heti reseptin saatuaan, mutta apteekki palvelee myös niin lähiseudun asukkaita kuin vaikkapa alueella työskenteleviä.

Apteekki sijaitsee Tays Keskussairaalan Radius-rakennuksessa, nykyisen tilapäisen pääaulan vieressä osoitteessa Teiskontie 35. Tammedi-apteekki on avoinna arkipäivisin 8–18 ja lauantaisin klo 9–15. Syksyllä 2019 apteekki siirtyy uuteen rakenteilla olevaan pääaulaan.

Apteekkilupia myöntää lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea ja apteekin saaminen Taysiin on ollut pitkä prosessi.

– Apteekkipalvelut ovat osa alueemme kokonaiskehittämistä, ja olemme tyytyväisiä, kun apteekki nyt pääsee aloittamaan. Myös muut sairaalat Suomessa vaikuttavat kiinnostuneilta tarjoamaan vastaavaa asiakkailleen, toteaa kehitysjohtaja Isto Nordback

Taysiin avattava apteekkiyritys ei vaikuta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sairaala-apteekin toimintaan, sillä sen tehtävänä on jatkossakin huolehtia sairaalayksiköiden lääkehuollosta.

Uutista päivitetty 1.10. kello 9.06: Täsmennetty otsikkoa ja jutun alkua - kyseessä on siis nimenomaisesti sairaalaolosuhteissa ensimmäinen vastaavanlaisen konseptin apteekki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.