Rosa Meriläinen sai töitä – YLE: Aloittaa uuden taidealan keskusjärjestön pääsihteerinä

Rosa Meriläinen sai töitä. Roosa Pelkonen

Pekka Ruissalo

Entinen tamperelainen kansanedustaja ja kulttuurin monitoimitekijä Rosa Meriläinen on saanut töitä. Suomen kulttuuri- ja taidealalle on perustettu uusi keskusjärjestö, jonka pääsihteeriksi Meriläinen on valittu.

Asiasta kertoo ensimmäisenä YLE verkkosivuillaan.

KULTA-nimisen järjestön perustajajäseniä ovat Suomen museoliitto, Finland Festivals, Suomen Sinfoniaorkesterit ry ja Suomen Teatterit ry. Mukana toiminnassa on jo myös Teatterikeskus.

– Kulttuuri- ja taidekentältä on puuttunut yhteinen ääni. Vastaamme tähän tarpeeseen, Meriläinen perustelee järjestön olemassaoloa.

Tavoitteena on nostaa taiteen ja kulttuurin arvostusta yhteiskunnassa. Sen mittarina on raha. Hallituksen ensi vuoden budjettiesityksessä kulttuurin rahoitus on 0,8 prosenttia budjetin loppusummasta.

– Siihen summaan kaikki tiivistyy, vaikka oma merkityksensä on myös kunnilla, jotka antavat julkista tukea. Tärkein tehtäväni on valtion kulttuuribudjetin nostaminen, Meriläinen toteaa.

Rosa Meriläinen asuu nykyisin Helsingissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.