Digilehdet ja -kirjat alennetun veron piiriin – "EU-maat arvostavat vapaata lehdistöä"

Mikko Välimaa

Digitaaliset lehdet ja kirjat ovat pääsemässä alennetun arvonlisäverotuksen piiriin.

Media-alaa ja graafista teollisuutta edustava Medialiitto on tyytyväinen EU:n neuvoston tiistaina tekemään ratkaisuun sallia alennetut verokannat.

– Direktiivimuutoksen yksimielinen hyväksyminen osoittaa, että EU-maat arvostavat vapaata lehdistöä ja monimuotoista eurooppalaista kirjallisuutta, toteaa Medialiiton hallituksen puheenjohtaja, Mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi tiedotteessa.

Medialiitto odottaa nyt, että Suomen valtio muuttaa arvonlisäverolakia nopeasti. Maan hallitus päätti jo heinäkuussa, että e-lehtien ja e-kirjojen arvonlisävero lasketaan samalle tasolle printtiversioiden kanssa heti, kun direktiivimuutos mahdollistaa sen.

Tähän saakka sähköisiin julkaisuihin sovellettu yleistä 24 prosentin arvonlisäverokantaa. Samaan aikaan paperille painetut julkaisut on voitu myydä 10 prosentin verokannalla.

– Jatkossa lukemisen verotus ei enää kiristy alustan vaihtuessa paperista digitaaliseksi, kiittelee Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.