Torstai olisi Pirkanmaalla lähes liputuspäivän arvoinen – Ransu-koira täyttää 40 vuotta

Ransu täyttää 40 vuotta torstaina. Onnittelut! Petteri Mäkinen

Pekka Ruissalo

Huomenna viettää syntymäpäiväänsä hahmo, joka ei esittelyjä kaipaa saati jätä juuri ketään kylmäksi. Hän on tietenkin Ransu, Pikku Kakkosesta tuttu koirahahmo, joka täyttää torstaina 4. lokakuuta pyöreät 40 vuotta.

Ransun synnyinpaikka löytyy Sysmän Onkiniemestä, jossa tämä syntyi Eevaliisa Holma-Kinnusen nukkepajassa. Kohta Ransu ilmaantui myös YLE TV2:n varsin uutukaiseen Pikku Kakkoseen, jossa tämä nähtiin juontajan kaverina. Ransu on alusta lähtien puhunut hyvin samankaltaisella äänellä kuin Pertti Nättilä, jota onkin kuvailtu Ransun henkilökohtaiseksi avustajaksi.

Sittemmin hahmo on lähtenyt vahvasti elämään omaa elämäänsä ja on ollut hyvin rakastettu suomalaislasten mielissä.

– Ransun henkilökohtainen avustaja Pertti Nättilä tasapainoili aikoinaan lastenohjelmien päällikön töiden ja ransuilun välillä ja yleensä studiotyö vei voiton. Niin elävältä ja tiimin täysivaltaiselta jäseneltä Ransu kuvatessa tuntui, että välillä vastanäyttelijä hämmästyi, kun pöydän alta paljastui Pertti Nättilä, kuvataan YLE:n verkkosivuilla

Torstaina Ransun syntymäpäiviä juhlitaan monessa kohteessa ympäri Pirkanmaata. Juhlallisuuksia on luvassa Tampereen lisäksi myös Pirkkalassa, jossa Ransu ja Pertti Nättilä ovat tavattavissa kello 17–19 välisenä aikana pääkirjastolla. Ransulle voi viedä oman synttärikortin ja kakkua on tarjolla sadalle ensimmäiselle vieraalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.