Rokotusohjelma laajenee Tampereella, maksuton influenssarokotus tänä syksynä kaikille alle 7-vuotiaille

Viitekuva SIpoon Sanomat. Pentti Halenius

Marjo Rämö

Maksuttomaan influenssarokotteeseen oikeutettujen lasten ikäryhmä laajenee tänä syksynä Tampereella. Maksuttoman influenssarokotteen voivat nyt saada kaikki 6 kk–6 vuoden ikäiset lapset. Aikaisemmin rokote on ollut maksuton alle 3-vuotiaille lapsille.

Influenssarokotukset ovat alkamassa Tampereen ja Oriveden neuvoloissa. Kuusivuotiaat lapset, jotka käyvät jo koulua, saavat rokotteensa kouluterveydenhuollosta.

Rokotuksen voi ottaa lapselle normaalin neuvolakäynnin yhteydessä tai muuten sovittuna aikana tai isommissa neuvoloissa järjestettävinä kampanjapäivinä. Rokotuksista, rokotusajoista ja niiden varaamisesta kerrotaan tarkemmin Tampereen kaupungin verkkosivuilla ja neuvolan Facebook-sivuilla.

Nyt toteutettu rokotettavan ikäryhmän laajentaminen kaikkiin alle 7-vuotiaisiin lapsiin on osa kansallista rokotusohjelmaa.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja lisäksi raskaana olevat, kaikki 65 vuotta täyttäneet, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat ja vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri. Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja myös varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset sekä sosiaali-, terveyden- ja lääkehuollon henkilöstö ja opiskelijat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.