Leffa-arvio: Temppuilua Harry Potterin varjossa

Talo jossa kello tikittää osoittautui arvioijan mielestä pannukakuksi. Storyteller Distribution Co., LLC

toimitus

Ohjaaja-tuottaja Eli Roth tunnetaan kidutuskauhuelokuvista, joten Talo jossa kello tikittää on täyskäännös hänen urallaan. Kyseessä on höpsö lastenelokuva.

John Bellairsin vuonna 1973 julkaistuun fantasiakirjaan pohjautuva filmatisointi kertoo orvoksi jääneestä Lewis-pojasta (Owen Vaccaro), jonka setä (Jack Black) ottaa siipensä suojaan, asumaan pelottavaan kartanoon. Goottilainen talonretale on täynnä kelloja ja muutenkin oudosti vinksallaan.

Tarina on kuin Harry Potteria, ilman sen kummempia yllätyksiä. Blackin esittämä Jonathan-setä paljastuu velhoksi, joka suostuu vihkimään myös Lewisin magian saloihin. Aina yhtä kylmäkiskoinen ja arrogantti Cate Blanchett näyttelee Jonathanin naapuria, jolla myös on muutama temppu hihassaan.

Lewis-pojan täytyy pärjätä uudessa koulussa taikavoimineen ja raottaa siinä ohessa salaisuutta, joka liittyy Jonathanin menneisyyteen. Twin Peaks -tähti Kyle MacLachlanin esittämä kummajainen käy valkokankaalla kääntymässä kliseisenä vihulaisena. Kelloihin liittyvä mysteeri on varsinainen pannukakku. Elokuvan taianomaisinta antia on Jonathanin talo ja sen lavastus, jossa näkyy iso budjetti.

Se, että taikuudesta kertovassa elokuvassa elokuvan taika toteutuu kehnosti, digiefektejä viskelemällä, on jokseenkin masentavaa. K-12-ikärajallaan elokuva on valinnut kohdeyleisökseen juuri Potter-fanit, joiden magiannälkää ei varmasti näillä jekuilla tyydytetä.

Kirjoittaja: Jarno Lindemark

Tähtiä: 2

Talo jossa kello tikittää

Tyylilaji: Fantasia

Ikäraja: 12

Ohjaus: Eli Roth

Käsikirjoitus: Eric Kripke

Näyttelijät: Jack Black, Cate Blanchett, Owen Vaccaro, Kyle MacLachlan, Colleen Camp, Renée Elise Goldsberry, Vanessa Anne Williams, Sunny Suljic

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.