Televisiosta tuttu laulun ammattilainen laulaa kohta kirkossa

MUSIIKKI Johanna Försti täräyttää yhden setin verran hieman erilaista gospelia Kalevan kirkossa tiistaina.

Johanna Försti saapuu kolmen hengen yhtyeensä kanssa tiistaina Kalevan kirkkoon.

Pekka Ruissalo

Laulaja Johanna Försti vaikuttaa olevan yksi niistä ihmisistä, joiden mylly pyörii lähes tauotta. Försti laulaa televisiossa, Försti laulaa klubikeikoilla ja Försti laulaa myös kirkoissa. Nyt laulaja saapuu tiistaina Tampereen Kalevan kirkkoon, jossa luvassa on ehtaa gospelmeininkiä.

Tosin lauluvalinnat eivät ole perinteisiä genren kappaleita. Tätä Försti haluaa erikseen korostaa, jotta kuulija ei odota kuulevansa esityksessä perinteistä gospelmateriaalia. Laulaja korostaa, että on itse valinnut esitettäväkseen populäärimusiikin klassikkoteoksia, joiden teksteistä löytyy tarvittaessa monitulkintaisuutta. Tällaisia lauluja ovat esimerkiksi Lenny KravitzinAre You Gonna Go My Way? sekä U2:n I Still Haven`t Found What I am Looking for

– Vaikka alkuperäinen gospelmeininki on kiehtonut minua aina, halusin päivittää musiikin tähän päivään. Siksi olen valinnut kappaleiksi englanninkielisiä populaarihittejä, joista löytyy hengellinen sanoma.

Artistien joukossa on myös Abbaa.

Lenny Kravitzin osalta kappalevalinta voi tuntua yllättävältäkin. Försti perustelee asian luontevasti.

– Jos ajatellaan sen tekstin perusajatusta, se voisi olla sellainen jonka voisi kuvitella Jeesuksen esittävän opetuslapsille. Sitten kertosäkeessä tulee se kysymys, että aiotko seurata minun tietäni, ajatteletko samalla tavalla, Försti perustelee.

Laulaja nähdään koko ajan myös televisiossa Tanssii tähtien kanssa –ohjelman taustabändissä. Sen osalta riittää totisesti laulettavaa ja harjoiteltavaa. Sunnuntain studiopäivänä nainen on paikalla studiolla jo aamuyhdeksältä.

– Sitten aukaisen suuni ja suljen sen seuraavan kerran kolmelta iltapäivällä. Sitten harjoitellaan, ja sitten lauletaan puolitoista tuntia suoraa lähetystä, Försti kertoo.

Kun tähän laitetaan päälle muut laulukeikat ja musiikin työt, saadaan lopputulos jossa toimeentulo on hyvä, mutta ääni ja jaksaminen ehkä joskus koetuksella.

– Alkuvuosi oli jo täynnä aika kovaa rypistystä. Olen pyrkinyt kuitenkin siihen, että joka vuoteen löytyy reilusti tilaa myös sellaiselle ajalle, jolloin ei tehdä yhtään mitään.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut