Keskustorin parkkipaikalle suunnitellaan ratikkakahvilaa – Kyse on Molinin tontista, johon on ehditty suunnitella jo vaikka mitä

Keskustorille aletaan suunnitella ratikkakahvilaa. Kahvilan on tarkoitus sijoittua Molinin tontille tai sen eteläpuoleiselle pysäköintialueelle.

Kahvilaan on suunnitteilla myös ulkoterassi ja sadesuojattuja paikkoja. Lisäksi kahvilan lähelle ollaan sijoittamassa pienimuotoista esiintymispaikkaa, leikki- ja ulkoliikunta-aluetta sekä infopistettä.

Suunnittelutyö aloitetaan heti, ja viimeistelty suunnitelma-aineisto luovutetaan kaupungille marraskuussa. Suunnitelman tekee WSP Finland Oy, ja suunnitelman maksimihinta on vajaat 30 000 euroa.

Suunnitelma käsittää ratikkakahvilan lähiympäristön yleissuunnitelman.

Molinin tontti sijaitsee keskellä Keskustoria kaupungin virastotalon ja Vanhan kirkon välissä. Alue on tällä hetkellä parkkipaikkana.

Molinin tontille on aiemminkin tehty erilaisia suunnitelmia, mutta ne ovat sittemmin kariutuneet. Kaupunki on esimerkiksi järjestänyt Molinin tontista aatekilpailun ja ideakilpailun.

Edesmennyt kaupunginvaltuutettu ja Tamperelaisen päätoimittaja Jari Niemelä (sd.) teki tontista myös valtuustoaloitteen vuonna 2015.

– Miten ihmeessä Tampereella on varaa pitää keskustan yhtä hienoimmista tonteista autojen parkkipaikkana – vallankin kun suuntaus on viedä pysäköinti maan alle, Niemelä ihmetteli aloitteessaan.

Nyt suunnitteilla oleva ratikkakahvila ja sen ympäristö muistuttavat hyvin paljon Niemelän valtuustoaloitetta. Hän ehdotti, että Molinin tontille rakennettaisiin vähintään kaksikerroksinen monitoimitalo, jossa olisi esimerkiksi kaupungin palvelupiste, turisti-info ja kahvila, jonka katto-osa voisi toimia osittain terassina ja katettuna katsomona esiintymislavalle.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut