Kohta nähdään Komediateatterissa, miten Matti Nykänen taipuu yhden miehen näytelmäksi

Tiedätte nimen, tunnette miehen. Matti Nykäsestä nähdään näytelmä Tampereen Komediateatterin keväässä.

Pekka Ruissalo

Tampereen Komediateatterissa nähdään keväällä neljä ensi-iltaa. Ennakolta eniten huomiota herättää kaikkien aikojen mäkikotkasta Matti Nykäsestä kertova yhden miehen show. Siinä nähdään, miten Tatu Mönttinen muuntautuumiehen nahkoihin näytelmässä, joka kantaa nimeä Matti Nykänen – Hyppy sumuun Todelliseen aineistoon, haastattelulausuntoihin ja tunnetusti vereviin kommentteihin perustuva näytelmä pyrkii tuomaan esille sen, mitä Nykänen haluaa sanoa omasta elämästään.

Yksi ensi-ilta on Allu Tuppuraisen kirjoittama komedia Hirmu jätkä. Se on tarina Turusen Masasta ja siitä, kuinka nuoren miehen seksuaalisuus heräsi ja Masasta kasvoi viimein aikuinen. Ohjaus on Panu Raipian

Sitten Komediateatterissa nähdään myös Mika Nuojuan näytelmä Pöljänpojan vaikutus. Se perustuu Pekka Huotarin romaaniin. Ohjauksesta vastaa Kari-Pekka Toivonen

Miesenergian vastapainona nähdään kahden naisen Ria Katajan ja Minna Kivelän näyttelemä komedia Korot Kattoon. Sen tyylilajina on ennakkotietojen mukaan Suomen olosuhteissa harvemmin nähty telenovela. Telenovela on tyylillisesti latinalaisen Amerikan versio saippuaoopperasta – tunteet roiskuvat ja räiskyvät vielä keskimääräistä laveammalla pensselillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.