Nämä menevät varmasti taas kuumille kiville – Paikkoja suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeiluun jaossa... nopeimmille

Petteri Mäkinen

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeiluun on jaossa lisää paikkoja keskiviikkona ja torstaina.

Pirkanmaan suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeiluun pääsee mukaan 1 000 uutta 18 vuotta täyttänyttä asiakasta Tampereelta, Orivedeltä, Pirkkalasta, Vesilahdesta ja Nokialta.

Lisäpaikat tulevat jakoon kahtena päivänä: keskiviikkona 10. lokakuuta kello 13 alkaen kokeiluun pääsee 500 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Toiset 500 paikkaa avautuvat torstaina 11. lokakuuta kello 13.

Lisäpaikoille kokeiluun otetaan 750 tamperelaista ja orivesiläistä, 125 pirkkalalaista ja vesilahtelaista sekä 125 nokialaista. Myös valkeakoskelaiset voivat yhä osallistua kokeiluun, sillä Valkeakosken kiintiössä on vielä vapaana keväällä jakoon tulleita paikkoja lähes sata. Lempäälä ei avaa lisää kokeilupaikkoja kuntalaisille.

Kokeilussa perushammashoitopalvelujen tuottajaksi kunnallisen palvelun sijaan valitaan kokeilussa mukana oleva yksityinen palveluntuottaja tai ammatinharjoittaja. Mukana olevien palveluntuottajien tiedot ovat näkyvillä osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus .

– Viime keväänä Tampereen ja Oriveden valinnanvapauskokeilun paikat täyttyivät parissa tunnissa. Silloin saimme asiakkailta palautetta ja ideoita, miten valinnan tekeminen olisi ollut hyvä hoitaa. Yksi saaduista ideoista oli jakaa valinta useammalle päivälle. Moni toivoi myös arvontaa, mutta se ei ole mahdollinen sosiaali- ja terveysministeriöiden ohjeiden mukaan, kertoo projektipäällikkö Anna Maria Heikkinen

Kokeilussa asiakkailta peritään heidän saamastaan suun terveydenhoidon palvelusta Tampereen kaupungilla voimassa olevat asiakasmaksut. Kokeilu koskee perushammashoitopalveluja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.