Tulevatko tuontiviinat ja -viinit R-kioskeihin? – HS: ”Jos on lupa, niin varmasti tullaan”

Virolainen Superalko sanoo tulevansa heti Suomen markkinoille kun se on mahdollista. Sauvo Jylhä

toimitus

EU:n komission mukaan Suomi ei saisi rajoittaa alkoholin etämyyntiä ulkomailta.

Virolainen Superalko seuraa nyt mielenkiinnolla alkoholilain mahdollisia muutoksia Suomessa.

Toimitusjohtaja Imre Poll kertooHelsingin Sanomille, että yhtiö on valmis aloittamaan toimintansa Suomessa.

– Jos meillä on mahdollisuus avata kaikkialla Suomessa tavaran jakelupisteet, niin näin me myös varmasti tulemme tekemään, Poll visioi lehden mukaan.

Viranomaisspekulaatioissa on pelätty, että ulkomaista tuontialkoholia voitaisiin alkaa jakelemaan esimerkiksi R-kioskien yhteydessä.

Komissio arvioi, Suomi asettaa Alkon ja ulkomaiset verkkokaupat eriarvoiseen asemaan. Suomi voi vielä vedota EU-tuomioistuimeen.

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry katsoo, että alkoholin vähittäismyyntimonopoli on sekä EU-lain että kansallisen lainsäädännön mukainen.

Kansalliset monopolit ovat EU:n perustamissopimuksen mukaan sallittuja, kunhan ne eivät hankinnoissa tai myynnissä syrji jäsenvaltioiden kansalaisia.

– Näemme tässä selkeän ristiriidan, EHYT ry:n toiminnanjohtaja Juha Mikkonen sanoo.

– Merkittävät alkoholipoliittiset päätökset tehdään kansallisesti. Komission näkemys etämyynnistä ei ole Suomelle lainsäädännöllinen velvoite.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tamperelaisessa yökerhossa käyneet saattaneet altistua koronalle
 2. Myös Nysse täydentää turvallisuusohjeitaan – Busseissa suositellaan maskin käyttöä, oltava päässä ennen autoon nousua
 3. Hinnoittelu muuttuu Tampereella: sähköpotkulautafirma Voi ottaa käyttöön päivä- ja kuukausipassin – Taustalla koronaepidemia
 4. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri julkaisi suosituksen kasvomaskin käytöstä
 5. Asunnosta löytyi kaksi vainajaa Lempäälässä – Poliisi: Myös rikoksesta epäilty henkilö on kuollut
 6. Kolumni: Koronan toinen aalto vältetään vain yhteisvastuulla – "Mikä s----na siellä ulkomailla on niin hienoa..."
 7. Kangasala aloittaa kangasmaskien jakamisen vähävaraisille – ensimmäiset maskit jaetaan jo lauantaina
 8. Mitä on tapahtunut Lempäälän Sirvalahdentiellä? – "Ei koidu vaaraa sivullisille"
 9. Mikä ihmeen samppanjaindeksi? – Tamperelaisravintola tekee ennätysmyyntiä koronasta, notkahduksesta ja ratikkatyömaasta huolimatta
 10. Tampereen kaupungin työntekijät lensivät viime vuonna yli 3 miljoonaa kilometriä – Päästöt kompensoitiin istuttamalla vajaalla 5 000 eurolla puita Ugandaan
 11. Tampereen kaupunki valmistautuu jakamaan kasvomaskeja vähävaraisille
 12. Popeda esiintyi Seinäjoen Vauhtiajoissa ja se sai ammattiviulisti Pekka Kuusiston ottamaan kantaa turvaväleihin, joita ei kuvan perusteella näytä olevan olemassakaan – "Miten h**vetissä tämän on annettu tapahtua?"
 13. Tällainen on "virallinen" mopomiitti – Huomio liikenteessä, mopoletka ajaa lauantaina Lahdesjärven ABC:ltä Pirkkahallille
 14. Perjantaina on Tampereen Telakalla tiedossa kuuma ilta Billymiehen hengessä – "Hän oli hyvä biisintekijä ja kekseliäs sanoittaja"
 15. "Järjestyksenvalvojat joutuvat menemään rauhoittelemaan kuuluttajaa..." – Mitä oikein tapahtui tiistai-iltana Valkeakosken Apian kentällä?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.