Mikä saisi lastensuojelun työntekijät pysymään viroissa? – Vakityöstä on lähdetty jopa alle vuoden työssäolon jälkeen

LASTENSUOJELU Tampereella suunnitellaan parhaillaan kertapalkkiomallia.

Uusien sosiaalityöntekijöiden rekrytoinnissa on nyt haasteita niin Tampereella kuin Suomessakin. Arkisto/ Päivi Tuovinen

Marjo Rämö

Lastensuojelun työntekijöiden vaihtuvuus on huolestuttanut Tampereella. Kaupunginvaltuutetut Tiina Elovaara (sin.) ja Ulla-Leena Alppi (vas.) ovat vaatineet tilanteeseen parannusta muun muassa valtuustoaloittein. Elovaara on ehdottanut esimerkiksi sitoutumislisää lastensuojelutyötä tekeville, jotta työssä pysyttäisiin vähintään vuoden ajan.

Lastensuojelusta on tämän ja viime vuoden aikana irtisanoutunut vakituisesta virasta kaksi työntekijää, jotka olivat virassa alle vuoden. Myös joitakin sijaisuuksia on päättynyt sovittua aiemmin.

Mikä lastensuojelun tilanne on nyt, ovatko kaikki virat täytettyinä?

– Juuri tällä hetkellä kaikilla vakansseilla on tekijä, monilla kuitenkin sijainen liittyen esimerkiksi hoito- tai opintovapaisiin. Tilanne vaihtelee kuitenkin sen mukaan, miten rekrytoinnit onnistuvat tai sijaisia saadaan palkattua ja kuinka pitkiksi ajoiksi, avohuollon vastaava palveluesimies Heikki Sillanpää vastaa.

Yhdenkin työntekijän lähteminen on harmillista, sillä uusien työntekijöiden rekrytoinnissa on tällä hetkellä suuria haasteita ympäri Suomen.

– Sijaisrekrytointia vaikeuttaa myös sijaisten kelpoisuusehtoihin liittyvän lainsäädännön tiukentuminen.

Palkkaus on yksi keino houkutella työntekijöitä, ja osa kunnista käyttää erilaisia rekrytointilisiä ja bonuksia. Tampereella bonuksia ei ole ainakaan vielä käytössä.

– Meillä on valmisteilla pysyvyyteen perustuva kertapalkkiomalli, jonka kustannuslaskelmat ovat vielä työn alla.

Sillanpään mukaan Tampereella kannattaisi harkita kertapalkkion lisäksi myös palkankorotuksia. Osa Pirkanmaan kunnista maksaa ainakin jonkin verran parempaa palkkaa kuin Tampere, ja alueella kilpaillaan samoista työntekijöistä.

– Tampereella seurataan tarkasti naapurikuntien palkkausta, mutta erot eivät ole valtavan suuria. Palkkaus ei ole yleisesti ottaen missään kunnassa suhteessa tehtävän vaativuuteen.

Lastensuojelutyö on erityisen vaativaa ja kuormittaa henkisesti. Kuormitus on yksi syy sille, miksi töitä aletaan katsella muualta ja jopa muilta aloilta.

– Tehtäviin sisältyy ajoittain äärimmäistä julkisen vallan käyttöä, jolla puututaan merkittävästi yksilön oikeuksiin ja yksityiselämään tavalla, joka oikeusvaikutuksiltaan poikkeaa julkisen vallan käytöstä kaikilla muilla sosiaalityön osa-alueilla. Tämä tuo mukanaan myös suuren vastuun.

Sillanpää muistuttaa, etteivät kaikki lastensuojelun työntekijät haaveile irtisanoutumisesta.

– Lastensuojelussa on myös pitkäaikaisia ja erittäin kokeneita työntekijöitä, ja itse työ koetaan usein tärkeäksi ja mielekkääksi.

Ensi vuonna lastensuojelun ennaltaehkäiseviin palveluihin on suunniteltu panostuksia, joiden avulla pyritään vähentämään lastensuojelun asiakasmääriä ja siten myös vähentämään työn määrällistä kuormitusta.

Työntekijöiden määrä

Lastensuojelun avohuollon sosiaalityössä työskentelee Tampereella ja Orivedellä yhteensä 33 sosiaalityöntekijää ja kuusi johtavaa sosiaalityöntekijää.

Tehostetussa perhetyössä on 66 vakanssia.

Lastensuojelun virka-aikaisessa päivystyksessä on kolme sosiaalityöntekijää ja johtava sosiaalityöntekijä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.